“Жан и Беатрис“ - историята на двама самотници, непознали любовта

Гледайте в театър "Българска армия" днес, на 23 и на 27 февруари

“Жан и Беатрис“ - историята на двама самотници, непознали любовта

Вчера и днес е премиерата на една постановка, която определено ме докосна. В главните роли са Беатрис (Елена Петрова) –богата наследница, неуспяла да обикне никого през живота си и Жан (Иван Радоев) - ловец на награди. Беатрис пуска обява в града, която гласи:

"До всички мъже в този град. Млада наследница, напълно с ума си и с ясно съзнание, никога никого не обичала, нито майка си, нито баща си, нито котката си, търси мъж, който да успее да я заинтересува, развълнува и прелъсти. В посочения ред. Срещу значително възнаграждание."

“Жан и Беатрис“ - историята на двама самотници, непознали любовта

 

Оказва се, че Беатрис не е безчувствена жена. Напротив, тя копнее за любов, но досега не е успявала да заобича. Много й се иска да запълни болезнената празнина в нея, да я напълни с любов и да заживее щастливо. Но така се случва само в приказките или поне ако си богата наследница. Затова Беатрис решава да пусне обявата, обещавайки сериозно възнаграждение на този, който успее да я заинтересува, развълнува и впечатли.

“Жан и Беатрис“ - историята на двама самотници, непознали любовта

 

Всъщност Беатрис няма нищо. Нито парите, за които говори, нито дългата й коса, която се стеле по сцената са нейни. А най-страшното е, че няма любов. Това я прави най-бедна - бедна емоционално.

На нейната обява се отзовават много мъже, но само един успява да я заинтригува и това е именно Жан.

“Жан и Беатрис“ - историята на двама самотници, непознали любовта

 

Той, обаче, се различава от Беатрис по това, че не само, че никога не е обичал, а той изобщо не знае значението на думата Любов. За него важни са двайсетачките и наградите, благодарение на които има двайсетачки. Неговият образ е този на самотника, непознал любовта и изгубил надежда, че такава съществува.

Ако за Беатрис още има надежда, то Жан е изгубен.

Той още в началото пита колко е това значително възнаграждение. Ако няма пари, той не би направил нищо. Така го е научил животът.

Накрая Жан се справя и с трите изпитания на опърничавата Беатрис и тя се опитва да го убеди, че любов съществува. Дали ще успее.. Гледайте в Театър "Българска Армия". Освен днес, можете да гледате постановката на 23 и 27 февруари от 19:30 ч.

Препоръчвам горещо!

 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay