Това е идеалната салата: кремообразно козе сирене, печено цвекло, авокадо.
Необходими продукти:
6 глави цвекло
6 ч. рукола
1 авокадо, нарязано на филийки
150 грама козе сирене, натрошено
1/2 ч. печени орехи, нарязани
За дресинга:
1/2 ч. зехтин
1/4 ч. балсамов оцет
1 с. л. кленов сироп
2 ч. л. горчица
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Завийте всяка глава цвекло във фолио. Сложете ги в тава и печете до омекване, около час. След като се охладят, нарежете цвеклото на филийки.
В един буркан смесете оцета, зехтина, кленовия сироп и горчицата. Подправете със сол и черен пипер.
Сложете руколата в голяма купа, добавете сиренето, орехите и авокадото. Поръсете с дресинга.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |