Вече споменахме, че най-хубавото нещо на декември са студените вечери, в които сме се сгушили вкъщи, гледаме коледни филми и пием вкусни коледни напитки, но има още едно много важно допълнение, за да бъде всичко перфектно- коледните бисквити. Днес ще ви предложим една много лесна рецепта за джинджифилови бисквити.
Необходими продукти:
3 чаени чаши брашно
1 1/2 ч. ч. захар
2 яйца
1 1/2 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. джинджифил
2 ч. л. канела
120 грама масло
Начин на приготвяне:
Първо смесете в една купа брашното, бакпулвера, канелата и джинджифила (сухите съставки).
В друга купа, с помощта на миксер, разбийте маслото със захарта, докато се получи пухкава смес.
Добавете яйцата съм маслото и захарта. Разбъркайте добре.
Смесете сухите съставки с получената смес от масло, захар и яйца.
Бъркайте с шпатула. Когато вече не можете да разбърквате сместа с шпатула, продължете с ръце, докато се получи тесто.
След като го размесите добре, увийте го в прозрачно фолио за свежо съхранение и го сложете в хладилника за 30 минути.
Загрейте фурната на 180 градуса.
Извадете тестото от хладилника и го размесете отново, на набрашнена повърхност.
Може да разделите тестото на 2 части и да върнете едната в хладилника, за да не се отпусне, докато обработвате първата.
Разточете тестото, като не се притеснявайте да добавяте колкото брашно е необходимо, тъй като тестото е доста лепкаво.
Разточете тестото, така че да бъде с дебелина около 2-3 мм.
Изрежете тестото с помощта на формички или чаша, ако нямате такива.
Наредете бисквитите в тава, върху хартия за печене и печете около 10 минути.
Внимавайте, защото бисквитите бързо могат да изгорят, особено ако са прекалено тънки.
След като са готови, оставете ги в тавата 2-3 минути, за да се охладят и ги извадете в чиния или поднос.
След като изстинат напълно, можете да декорирате бисквитите с глазура, която се прави от белтък, пудра захар и лимонов сок. (Разбийте един белтък на сняг и добавете пудра захар, докато получите желаната консистенция. Задължително добавете няколко капки лимонов сок. Имайте предвид, че глазурата засъхва бързо, така че я покривайте с фолио, когато не я ползвате.)
Декорирането на бисквитите е най-забавната част, развихрете въображението си.
От това количество продукти се получава голямо количество бисквити, така че можете да ги опаковате в коледни пликчета за бисквити или интересни кутийки и да ги подарите на близките си :)
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
3 | 0 |