Модните събития на 2010, които ще останата в историята

Топ 6 на модните събития за 2010

 Фийби Фило, дизайнер и криейтив директор на модна къща Céline ни въведе в епохата на минимализма. Ив Сен Лоран е казал: "Тенденциите вехнат, но стилът е вечен." Няма как да не се съгла  сим. А моделите на Céline демонстрират, че не е невъзможно двете неща да бъдат комбинирани – от преувеличени рококо силуети до класически изчистени комбинации, момичето на Céline със сигурност е тази, която всички искаме да бъдем, да познаваме, да олицетворявам е. 

 

Смъртта на гениалния Маккуин беше една от най-трагичните загуби в света на модата за всички времена. Новината за самоубийството на дизайнера шокира и разби сърцата на милиони фенове на модата по целия свят. Трагедията се случи малко преди началото на модната седмица в Лондон през ранния февруари. Колеги, музиканти и ценители оплакаха загубата на един от наистина великите творци в съвременната мода и края на епоха на спиращи дъха ревюта и колекции, изпълнени с вдъхновение и въображение.

 

Лейди Гага даде живот на най-лошия кошмар за всички организации, борещи се за защита на правата на животните. 2010 беше изпълнена със смели и не винаги сполучливи модни решения, благодарение на Дафне Гинес, Кеша, Бейонсе и много други, но никоя от звездите не си позволи да премине всички граници така, както Лейди Гага го направи на годишните награди на MTV. Певицата се появи в рокля, изцяло направена от сурово месо, и както винаги даде повод за широки дискусии дали това е обида или просто... ами, нейния нетипичен и провокативен стил. Ние сме на мнение, че беше най-вече откачено.

 

Годежът на Кейт Мидълтън и принц Уилям беше официално обявен и кралската сватба се превърна в едно от най-очакваните и обсъждани събития. Новина номер едно за последните няколко седмици, а жуженето около нея още не е стигнало връхната си точка. Слуховете се въртят най-вече около това кой топ дизайнер ще има честта да изработи приказната рокля на щастливата булка. Макар че вече се спекулира около няколко известни имена, ще се наложи да почакаме и да видим.

 

Безспорно кожата с косъм се превърна в есенно-зимния феномен. След като известно време беше в немилост, пухкавата мека кожа се завърна. Независимо дали са от естествен или изкуствен косъм, чантите, обувките, палтата, а благодарение на Карл и панталоните, изработени от пухкавата материя, са задължителна част от гардероба на всички последователи на модата. Е, не всички попадения са в десетката на модната мишена, но все пак и ние се поглезихме с някои нови космати придобивки.

 

Колекцията на Lanvin за H&M предизвика световно безумие. Повечето хора стават доста лекомислени, когато световен топ дизайнер си сътрудничи с марка, достъпна за всички, но тазгодишната колекция на френския дизайнер Lanvin за H&M породи много по-висше ниво на лудост. Освен поредицата от клипчета, скици и интервюта, които накараха всички по цял свят да броят дните до официалното разкриване на мистерията, H&M организира и редица ревюта, на които най-известни модни блогъри и журналисти да надникнат зад колисите на най-висшето модно превъплъщение на марката. Не всички одобряват тази нова вълна на сътрудничество между топ дизайнерите и веригите за конфекция, а това, което ние можем да кажем е, че летвата определено беше вдигната.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay