Тенденция извън обществените рамки

Разкъсано, модерно?

Съществуват неща, които още с появата си, ни карат да изтръпнем. Да се зачервим и пожелаем да се скрием, вместо да продължим по пътя си. Нацапаният бял панталон, скъсаното копче или бримката на чорапогащника. Е, някои от тези инциденти в облеклото все още не са се превърнали в модна тенденция, но случаят с чорапогащника е "тръгнал" по този път.

 

В различни street style блогове и дори в колекциите на именити дизайнери забелязваме увеличаващият се брои на бримките и дупките по чорапогащника /каква смешна дума!/ Друг е въпросът би ли обула съвсем спокойно съвременната жена такова нещо. Нещо, което се приема като случаен инцидент или дори признак на разкрепостен характер. Нещо, което кара жената да се засрами, че не успяла да опази чорапогащника си здрав.

 

Всъщност за първи път видяхме скъсания чорапогащник, разхождан по модния подиум, в есенната колекция на Alexander Wang през 2008 година. От тогава бързо се пренесе и в градската среда, където заедно с разпасаната риза и кубинките възродиха нео-гръндж вълната, характерна за 80-те.

 

Е, както знаем модата се преражда отново и отново, а разкъсаните дрехи са част от нейната история. Днес холивудски отличия като Майли Сайръс, Шеней Граймс и Дакота Фанинг се открояват със страстта си към скъсаните чорапогащници, а според нас им отиват на непринуденото излъчване. Те ги носят с поли, къси панталонки и широки, пънк тениски. Ако имаш смелост, пробвай!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay