Вдъхновени от улицата! Да носим шапки

Мистериозен аксесоар

Поемайки сутрешната си доза "интернет сърфинг", попаднах на едно прекрасно момиче и нейният street style блог. Тя изглежда напълно естествено, а стилът и се вписва идеално в графа "удобно, но ефектно".

 

Голямо впечатление ми направи подборът ѝ на аксесоари и красивите шапки, които носи. Придават много загадъчен вид и си пасват идеално както с пролетни рокли, така и с дънки и тишърт.

 

От гледна точка на модата, то шапката е винаги сред нестихващите тенденции. Всъщност истинският бум на шапките е в края на 19 век, когато жените извоюват своите права и свободи, което отприщва изявите им във всички насоки. Първото свидетелство за наличието на дизайнер на женски шапки е от 1529 година в Милано и други италиански региони.

 

И до днес шапката си остава аксесоар, който откроява от тълпата. Бъдете смели, сложете своята!

 

 

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



3
Не е посочен 17.05.2011|10:00
супер якият блог! супер яката шапка!
2
Не е посочен 17.05.2011|09:58
мерси, г-це Wickipedia :)
1
Не е посочен 16.05.2011|13:53
Хората носят шапки по различни причини - за защита от студ, слънце, за съблюдаване на религиозни обичаи, в качеството на моден атрибут или като част от униформа. В миналото са били почти задължителна част от облеклото и са служили като индикатор за социалния статут. Материалите, от които се изработват, са най-разнообразни, като най-често срещаните са текстил, кожа и слама. През последните години шапките направиха своето триумфално завръщане на модния подиум, както и в живота на хората, което накара мъже и жени от всякакви възрасти отново да прибавят този безценен аксесоар към гардероба си.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay