Бягайте от мъже с плътни гласове - те са секси и опасни

Мъж с данни за певец - изневерява повече

Бягайте от мъже с плътни гласове - те са секси и опасни

Има ли начин да разберем дали един мъж би ни изневерил? Има - вслушайте се в гласа му. Ако е плътен, значи е "играч". Проучване публикувано в Списание за Еволюционна Психология откри, че жените е по-вероятно да нарочат конкретен мъж, че изневерява, ако гласът му е по-плътен.

 

По време на изследването, мъжете са помолени да издават гласни звуци, а жените да решат, според гласа - най-атрактивния и този, който е най-вероятно да изневери.

 

Изводът е ясен – този, които е посочен за хубав и изневеряващ е този, който спокойно може да пее в квартет.

 

Радарът ни за изневерява може да не е много рационален, но според проучването е много еволюционен. Теорията е: дълбокият глас значи високо ниво на тестостерон. Което значи, че мъж с плътен глас, буквално се разхожда с надпис в ръцете: целуни ме, аз съм плодовит.

 

Коя женска хомо сапиенс няма да реагира на подобна табелка? Но цялото това изкушение носи по-голям риск от изневерява, което в резултат може да доведе до самотно майчинство.
Възможно ли е подозрително дълбокият глас да е начин на тялото ни да ни предупреди за потенциални "лоши момчета"? И трябва ли винаги да се подчиняваме на такива предупреждения?

 

"В никакъв случай не казваме, че някой задължително ще изневери на половинката си, само защото има дълбок глас – просто това наблюдение подкрепя нашата хипотеза," каза доктор О'Конър – водещ в проучването. "Не бихме препоръчали някакви промени в начина на живот или избора, заради нашите заключения. Хората не бива да са роби на биологията."

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay