Няма дори последен мохикан, когато опира до порно

Всички те гледат порно, до един

Няма дори последен мохикан, когато опира до порно

Учени от университета в Торонто се захванаха с предизвикателна задача – да открият мъж, който никога не е гледал порно. Истината е, че мисията им се оказа, не предизвикателнa, но невъзможна. Просто не откриха нито един такъв мъж. Вероятно не само в Канада, но в целия свят, няма да се намери толкова неопорочен жител на нашата земя.

 

Идеята на изследователите е била на направят изследване, в което да сравнят възгледите на мъже на 20 години, които никога не са били излагани на "мръснишкото" влияние на порнографията, с това на редовни зрители.

 

Проучването им обаче претърпя фиаско, когато още в първите няколко стъпки те се спънаха в камъчето – не може да се намери един мъж, който да не е гледал порно.

 

"Започнахме проучването, търсейки мъже на 20 години, които никога не са консумирали порнография," каза професор Симон Луис. "Не можахме да намерим нито един."

 

Въпреки че бе възпрепятствана първоначалната идея, учените все пак са разгледали навиците на онези мъже, които гледат порно – които всъщност са... всички.

 

Професор Луис интервюирал 20 хетеросексуални студента, които посягат към порнография и открил, че първите стъпки в порното за тези момчета са започнали едва на 10-годишна възраст.

 

Около 90% от "ресурса" е намиран в интернет, докато само 10% от видеотеки.

 

Необвързаните младежи гледат порно средно по 40 минути, три пъти седмично, докато тези, които имат връзка гледат 1,7 пъти в седмицата за около 20 минути.

 

Проучването откри също, че мъжете гледат порнография, която съвпада с техните представи за сексуалност и те бързо отхвърлят материали, които са обидни или безвкусни.

 

Професор Луис твърди, че порнографията няма негативен ефект върху сексуалността на мъжете.

 

"Нито един от субектите няма патологична сексуалност," каза той. "Всъщност, всички техни сексуални практики се оказаха доста традиционни.

 

Порнографията не е променила възприятието им за жените или за връзките им, за които всички те желаят да бъдат хармонични и задоволителни," добави професорът.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay