Топ 10: Най-популярните сватбени дестинации по света

Най-популярните места сред двойките, които сключват брак

Топ 10: Най-популярните сватбени дестинации по света

Всяка година един от големите британски туроператори подрежда в класация 10-те най-популярни екзотични сватбени дестинации. През последните 8 години Шри Ланка държеше първенството като най-предпочитана дестинация, където младоженците и техните гости да отбележат събитието по запомнящ се начин.

От тази година обаче има нова любима дестинация за сватби и това е приказният остров Мавриций.

Ето как изглежда и цялата класация:

10. ОАЕ
Дубай и Абу Даби успяват да се наложат не само като едни от най-иновативни дестинации в света, но и заемат сериозна позиция сред предпочитаните от младоженците места за сключване на брак. Различната религия не е проблем – церемонията се води от свещеник според предпочитанията на двойката.

В Обединените арабски емирства се намират едни от най-луксозните хотели в света и затова тук идват почитатели на лукса. Все пак Дубай е това място, което най-успешно доказва през последните години, че невъзможни неща няма.

9. Ямайка
Слънчево, екзотично, перфектни плажове, намек за Джеймс Бонд – Ямайка успява да привлече младоженци от цял свят. След церемонията под тропическите слънчеви лъчи гостите на сватбата могат да се потопят в света на Боб Марли (посещавайки емблематични места, свързани с него) или пък в този на Джеймс Бонд, като например плажа Джеймс Бонд Бийч, където са заснети сцени от филма за прочутия шпионин "Доктор Но".

8. Мексико
Мексико продължава да привлича освен с красивите си плажове и с очарованието на културата на маите. Както и с перфектните си дестинации за гмуркане.

7. Барбадос
Този тропически остров с размери 34 на 23 км е сякаш създаден само за сватби. Какъв по-добър начин да сложиш началото на съвместния живот с любимия си човек от това да кажеш "да" на мястото, в което се живее толкова безгрижно!

6. Тайланд
Още плажове и още Джеймс Бонд (откакто през 1974 г. се снимат сцени от "Мъжът със златния пистолет" на остров Ко Као Пин Кан, не е нужно да помните името му, защото и до днес е известен като Островът на Бонд). Тайланд изкушава не само с природните си дадености, но и с интензивния нощен живот, който обещава ударна доза забавление.

5. Антигуа
Плажовете с бял пясък и лазурносиня вода са сякаш създадени само за сватбени снимки. Освен това имат поетични имена – Ананасовия плаж, Плажът със сините води, Кокосовия плаж...

4. Сейнт Лусия
Още една карибска дестинация. Малката островна държава Сейнт Лусия е спечелила сърцата на много двойки.

3. САЩ 
Освен на неограничените възможности, Щатите са и страната на неограничените сватби. За щурите глави има Лас Вегас, за романтиците – Гранд Каньон, национални паркове с невероятни скални образувания, езера в цветовете на дъгата, разбира се и плажове. Огромната територия на страната предлага разнообразие от възможности, заради което САЩ заема третата позиция в класацията.

2. Шри Ланка
След 8 години на доминация Шри Ланка беше изместена от първото място, но си остава сред най-любимите кътчета на планетата, където влюбените двойки се вричат във вярност. Популярността й се дължи на перфектната комбинация от културни забележителности и луксозни плажни дестинации.

1. Мавриций
През последните няколко години остров Мавриций специализира в сватбените турове. Като резултат всичко по организацията на сватбата е много улеснено. А фактът, че наричат Мавриций Островът-плаж, означава само едно – очаква ви слънчево, екзотично тържество с плискащи се в босите ви крака води.

Вижте и кои са десетте най-екзотични дестинации за меден месец. За още сватбени вдъхновения станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



4
Не е посочен 28.02.2014|15:17
Много ми се обикаля света,определено ще е интересно.
3
Не е посочен 28.02.2014|14:46
Ми чудесни места,ама..надали ще ги видя.
2
Не е посочен 28.02.2014|14:37
на фона на 'пропастта м/у два свята', дестинациите за меден месец ми идват в повече.
1
Не е посочен 28.02.2014|14:22
е за Българите медения месец е в това да дообзаведеш апартамента с парите събрани от сватбата (ако имаш апартамент)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay