Трикове САМО за жени

Трикове САМО за жени

Бельо, което се вижда под дрехите, непокорна коса, неудобни обувки... не е лесно да бъдеш жена! Добрата новина е, че има много трикове, които могат да ни помогнат да излезем от тези неудобни ситуации лесно и грациозно.

1. Как да направите бельото си невидимо

Толкова е разочароващо, когато облечем новата си страхотна рокля или панталон и осъзнаем, че бельото ни се вижда или очертава. За да избегнете тези неприятни ситуации, най-добре е да инвестирате в чифт качествени, безшевни бикини. Но ако трябва да реагирате бързо, вземете стар чорапогащник и го изрежете така, че да се превърне в "стягащо бельо". По този начин ръбовете на бикините ви няма да се очертават.

2. Превърнете мръсната си коса в красива прическа

Едва ли има жена, на която не й се е случвало косата й да е мръсна, а да трябва да изглежда страхотно за някакво събитие или нещо друго. Когато нямате време за душ, просто загладете косата си назад с помощта на гел за коса. По този начин ще изглеждате като знаменитост и никой няма да разбере, че косата ви е мръсна.

3. Как да се справи с хлъзгави обувки

Често новите обувки, особено тези на висок ток, са много хлъзгави и има опасност да паднете. В такава ситуация, можете да използвате горещо лепило. Просто направете точки или линии от горещо лепило на подметките и те ще спрат да бъдат хлъзгави.

4. Как  да се справите с миризмата на пот

Лимонът е старо "лекарство", което убива бактериите. Вземете един лимон, разрежете го и разтрийте подмишниците си с него. След това вземете душ или измийте подмишниците си. Ако правите това нещо веднъж на ден, ще се отървете от неприятната миризма.

5. Как да се справите с миризливите обувки

Просто сложете малко сода за хляб в обувките си, преди да ги носите. Тя ще абсорбира влагата и миризмата.

6. Използвайте дезодорант за вашата Т-зона

Когато навън е горещо, имаме чувството, че гримът ни просто се разтича. Някои блогъри и влогъри препоръчват в тази ситуация да използвате дезодорант като основа, преди грима. Важно е да изберете естествен дезодорант, който да не навреди на кожата ви.

7. Забравете за наелектризираните поли с помощта на дезодорант

Всички се чувствате страхотно, когато облечем някоя красива пола, но след известно време тя започва да се "лепи" за краката ни. Това се дължи на статичното електричество. За да избегнете това, напръскайте дрехите си с малко дезодорант или лак за коса. 

8. За тези, които се лакират с гел лак сами

Лакирането с гел лак е дълга процедура. Всяка жена би изпаднала в шок, ако приключи с лакирането и осъзнае, че няма течност за премахване на лепкавия слой. Не се притеснявайте, можете да го премахнете и с подръчни материали. Вземете обикновен лакочистител или друга течност, която съдържа алкохол и изтрийте лепкавия слой. Важно е обаче тази течност да не съдържа ацетон.

9. Кажете сбогом на пъпките!

Един от най-големите кошмари на всяка жена е появяването на огромна пъпка на лицето. Но знаете ли, че може да си причинявате тези пъпки сами, като триете лицето си с кърпа? Единият вариант е да използвате салфетки за подсушаване, а другият- да оставяте лицето да изсъхне само.

10. В процес на създаване на страхотна прическа сте и осъзнавате, че лакът за коса е свършил

Това също е едно от нещата, които са се случвали на всяка жена. За щастие, има начин да се справите. Дръжте горната част на лака за коса под гореща течаща вода. Но никога не бъркайте с клечка за зъби в дупката, от която излиза лакът.

Станете част от Jenite.bg във Facebook! 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay