Трикове от миналото, които са полезни и днес

Трикове от миналото, които са полезни и днес

Нашите баби и дядовци са истински супергерои. Те са знаели как да се справят с ежедневните проблеми, като прогнозиране на времето и справяне с домакинската работа, без наличието на съвременни технологии и без помощта на интернет. Въпреки че по-младите поколения са доста скептични по отношение на методите, които хората са използвали в миналото, някои от триковете са толкова гениални, че могат да ни бъдат много полезни и днес.

Ще ви представим 12 прости, но ефективни житейски трикове, които се предават от поколение на поколение и могат да направят живота ни много по-лесен.pe

Ако нещо попадне в окото ви и не можете да го премахнете, има просто лекарство за облекчаване на болката и премахване на частицата. Всичко, от което се нуждаете, е рициново масло и четка за рисуване със заострен край. Нанесете малко масло върху четката и пуснете рициновото масло в ъгъла на окото си. Внимавайте - капката трябва да падне сама, без да докосвате четката до окото си!

Трикове от миналото, които са полезни и днес

Треските могат да бъдат наистина болезнени и трудни за махане, но има стар трик, за това как да ги махнете, без никакъв дискомфорт. Вземете шише с широко гърло и изсипете гореща вода в него. Водата трябва да стига до ръба. Нежно притиснете шишето към засегнатата област. Ще се създаде вакуум ефект, който ще помогне на треската да излезе.

Почистването на парчета от счупено стъкло с прахосмукачка е най-лесния метод, но не е най-ефективния. Нашите баби са използвали мека, влажна кърпа за това. По този начин ще съберете и най-малките парченца и няма да се порежете.

Трикове от миналото, които са полезни и днес

Ако откриете, че има петно на любимата ви чаша, има вариант да го премахнете без никакви препарати. Вземете лимонова кора, сложете малко сол и разтрийте петното с нея, докато изчезне. Солта ще премахне петното, докато лимонът помага да се отървете от мазнините и добавя приятна миризма.

Трикове от миналото, които са полезни и днес

Прясно изпеченият хляб мирише много добре и е вкусен, но може да бъде истинско предизвикателство да го нарежете на тънки филийки. За щастие, има бърз и прост начин за решаване на този проблем. Поставете нож в гореща вода, за да загреете острието, а след това бързо го избършете и режете с него хляба. Повторете отново, ако ножът се е охладил.

Трикове от миналото, които са полезни и днес

Ако трябва да сварите яйце, но забележите, че е леко напукано, има сигурен начин да предотвратите изтичането на съдържанието му. Просто добавете малко оцет към водата и сварете яйцето, както обикновено. Този метод не само запазва напуканите яйца, но и след това се белят много по-лесно.

Трикове от миналото, които са полезни и днес

Някои цветни дрехи могат да загубят цветовете си и да избледнеят след пране. За да не се случи това, вземете чаша сол и я разтворете в 1 литър вода. Оставете дрехите да се накисват в този разтвор за една нощ, след което изперете дрехите си както обикновено. Солта задържа цвета в тъканта и пречи на боята да излезе.

Ако кожените ви обувки скърцат, опитайте да ги смажете. Извадете стелките и нанесете тънък слой кокосово масло вътре в обувките. Оставете кожата да поеме маслото и върнете стелките обратно. Ако звукът идва от стелката ви, извадете я и сложете малко бебешка пудра вътре в обувките.

Ако ходите на къмпинг или просто се разхождате рано сутрин, лесно можете да предвидите времето за деня. Погледнете небето и намерете най-далечния мъничък облак. След това го наблюдавайте известно време: ако забележите, че облакът става по-голям, вероятно денят ще бъде облачен и дъждовен. Но ако облакът стане постепенно по-малък, денят вероятно ще е слънчев.

Трикове от миналото, които са полезни и днес

 Ако трябва да транспортирате отрязани цветя, но нямате под ръка специално устройство, което да ги поддържа свежи, опитайте този прост трик. Вземете суров картоф, направете малка дупка и вкарайте края на стъблото на цветето в него. По този начин цветята няма да увехнат твърде бързо и могат да се запазят до седмица или дори повече.

Трикове от миналото, които са полезни и днес

Ако въпреки всички предпазни мерки, отрязаните цветя така или иначе увехнат, не се притеснявайте, има начин да ги съживите. Просто вземете ваза с гореща вода и поставете стъблата в нея. Изчакайте, докато водата изстине. След това отрежете краищата на стъблата и ги поставете в студена вода. Това ще накара цветята да изглеждат по-живи и свежи.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!


4 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay