7 Хобита за студено време

7 Хобита за студено време

С настъпването на зимния сезон все повече започвате да прекарвате свободното си време у дома - с чаша вино пред камината или обвити в плетивата на баба пред телевизора. Определено това са едни доста приятни занимания, но за да оползотворите времето си пълноценно ви предлагаме няколко интересни и подходящи за сезона хобита:

 

1.Рисувайте

Пуснете си приятна и отпускаща музика и започнете да си "драскате" каквото ви дойде на ум. По този начин ще се освободите от ежедневните проблеми, които са завладели съзнанието ви и ще се отдадете изцяло на картината, потъвайки в нея. Доказано е, че чрез рисуване можете да проявите своята индивидуалност. Картината отразява всичко, което ви вълнува, макар да не го съзнавате. Рисунки изпълнени с елементи, говорят за енергична личност, а в обратния случай това ни говори за умора и нужда от почивка.

 

 

2.Шийте

 

Имате шевна машина, наследена от вашата баба, която хваща прах в килера? Значи е време да я вкарате в употреба. Можете да потърсите в интернет пространството различни материали как се борави с нея и да почерпите вдъхновение какво да сътворите. Една идея от нас – топло зимно одеало. Лесно изпълнимо и доста подходящо за сезона.

 

 

3.Наблюдавайте

 

Седнете до прозореца и просто гледайте. Навън светът е удивителен – забързан, променящ се, и винаги различен. Гледката от вашия прозорец е уникална, точно както и вашата гледна точка за заобикалящото ви. По този начин ще останете насаме с мислите си и ще забележите колко бързо се случват нещата около вас.

 

 

4.Пишете

 

За някой хора писането е външно "изливане" на вътрешните емоции. Можете да започнете да си водите дневник. Сигурни сме, че всяка една от вас като малка го е правила и няма да е странно ако продължите традицията като пораснали деца. Там можете да  споделяте най-дълбоките си мисли и желания. Особено интересно е когато след време обърнете назад страниците и си направите равносметка за промените, които са настъпили ... или може би не са.

 

 

5.Танцувайте до припадък

 

Едно прекрасно занимание, което не само извайва тялото, но и води до душевна хармония. За да ви вдъхновим още повече ще цитираме Джак Де Амброз, който казва:

"Танцът е твоят пулс, ритъмът на сърцето ти, въздухът в дробовете ти. Той е ритъмът на живота ти. Той е изражение на времето и движението, на щастието, радостта, тъгата и гнева.”


 

6.Научете се да готвите

 

Разгледайте рецептите, които сме ви приготвили в кулинарската графа и си харесайте това, което ви се хапва. Усилете музиката и се захванете с приятното занимание. Готвенето също може да бъде наречено изкуство и точно вие можете да създадете "кулинарни шедьоври", които да галят небцето ви.

 

 

7. Прочетете нещо, което ви е интересно

 

Дойде времето и на книгата, която ви се стори толкова интересна в книжарницата, но след като си я купихте така и не ви остана свободно време за прочит. Направете си чаша сгряващ чай и се отдайте на това спокойствие. Само да ви припомним, че четенето развива въображението, стимулира любознателността и формира нови интереси.

 

4 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay