Да бъдеш жена - препоръките на една именита авторка

Съвременната Кари Брадшоу поучава

Да бъдеш жена - препоръките на една именита авторка

Всички ние се нуждаем от една Кари в живота си. Писателка с опит, която да задава правилните въпроси, последвали от точните отговори. В реалността извън Sex and the City също съществуват такива жени, измъкващи ни от главоблъсканиците - една от тях е авторката на колонката "Ask E. Jean” /Попитай Е. Джеан/ в списание Elle. Нейното име е Елизабет Джейн Карол, известна в модерния свят като една от петте най-добри писателки на съвремието, спечелила си тази слава с остроумните и забавни публикации от 1993г. насам.

 

В чест на 25-тата годишнина на списание Elle реалната и действителна Кари решава да състави списък с най-задължителните и най-полезни съвети, които всяка жена трябва да знае.

 

"Стотици читатели са ми задавали какви ли не въпроси, така че след 17 години старателно проучване и отговаряне достигнах до най-големата питанка: "Какво научих аз от всичко?"

 

Елизабет съветва:

 

1. Невъзможно е всичко, известно ни за жената, да се побере в ограничен списък. Е, все пак за първо и най-важно съветвам клишираното "Животът е кратък. Не си губете времето в опити да го превърнете в съвършен."

 

2. Една жена трябва да знае как да смени гумата на колата, цвета на косата си и мъжа, с който се среща.

 

3. Ако не си припомняте в какво вярвате, то ще правите винаги едни и същи грешки. Когато се намирате в "романтично блато" или се борите да преодолеете вечния отказ от повишение, то задайте си два много важни въпроса. Първият - ефективни ли са наистина действията, които предприемам. И вторият - какво ще се случи, ако всички на този свят вярват и правят това, което аз. /"Мислете за всяко свое действие като за универсален закон." Кант/ Често така се вземат най-правилните решения.

 

4. Силният пол не чете мисли, често го забравяме. А въпросът "Какво правиш?!", докато се опитва да ви зашемети със страстните си целувки, е най-бързият начин да го отблъснете. Запомнете: действията говорят повече от думите, така че се глеждайте в тях.

 

5. Вярвайте повече на майка си, все пак тя е изградила голяма част от вашия характер.

 

6. За да се отървете от торбичките под очите, поставете главата си на височина, по-висока от най-високите ви токчета.

7. Нещо неприятно - според изследване, ако прекарваме повече от шест часа седнали, прекратяваме живота си с 37% повече от онези, които седят по 3 часа на ден. Дами, които работите зад бюрото... съжалявам.

 

8. Преследването на мъже заема много място в живота ни. Стар приятел казваше: "Всички любовни интриги, били те комични или трагични, запълват живота ни. Внасят разнообразие, какъвто ѝ да е финалът им." Така че...просто се забавлявайте.

40 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 31.05.2011|14:49
Кари е образ на тези, които се харесват такива, каквито са и това ги кара да излъчват сексапил и очарование в големи дози. Кари е и интересна в цялостния си стил. Според някои стилът й на обличане е оригинален, понякога много изискан, но в други случаи доста кичозен. И все пак тя показва свободата в това да носиш, каквото си искаш и всякакви шантави комбинации. Тя е писателка, която има много почитателки в космополитния Ню Йорк. Съветите на Елизабет са наистина полезни и има много истина в думите и. Наистина си приличат с Кари и това най-много ми харесва :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay