За какво мисля преди да заспя

Преди да заспя

За какво мисля преди да заспя

Вечерта е спокойна, красива и тиха. Звездите блещукат на черното небе. Пухени облаци минават през силуета на Луната и подсказват, че времето не е спряло. Просто е избрало да се движи на по-бавни обороти.

 

Трябва да спя, искам да заспя! Инсомния...и мозъкът ми сякаш се опитва да навакса всички онези дневни минути, през които си е почивал. Мисълта ми препуска със скорост, обратно пропорционална на забавеното време. Забавно. Имам чувството, че информацията от нерв до нерв развива около 21848 м/ч. Мисли в час. Това колко броя са в секунда?

 

Какво да облека утре... Тази мисъл е устойчива, тя не напуска съзнанието ми, дори през ума ми да минават куп други неща. Изглежда повърхностна. В нея обаче се включва оценка на евентуалното ми сутрешно настроение, заедно с прогноза за утрешния ден. Времето, ангажиментите, дори наличието на среща вечерта. Какво трябва да нося, коя чанта ще бъде най-функционална за целта...студено ли ще ми е само по блуза? Всяка една вечер аз трябва да намирам различни, адекватни отговори на тези екзистенциални въпроси. Будна да не бях!

 

Тегля и чертата за изминалия ден. Казано, направено, обещано, запланувано. Толкова много информация за нищо и никакви 24 часа. Да не говорим, че само така се казва. Реално са около дванадесет единици време, прекарани в будно състояние. Достатъчно адекватно за извършване на четирите гореспоменати действия.

 

От текущите ми вълнения до голяма степен зависят сънищата ми. Предполагам. Може би ми предстои важен ден, или пък трябва да взема съдбоносно решение... Мисля и премислям всички възможни варианти за развой на събитията, с тайната надежда да получа видение, докато спя. Да предскажа бъдещето, едва ли не. Без да се взирам в магическо кълбо, а така, по-мързеливата. Но май ми идва в повече. Особено за вечер като тази.

 

Накрая се отърсвам от всички досадни импулси в главата си. Ще мисля, като му дойде времето. Утрото е по-мъдро от вечерта. Въпреки че не ми се вярва, когато се събудя и стрелките почти съвпадат върху "6" от циферблата, да ми се мисли по толкова сериозни въпроси. Тогава ще действам. И ще опитам да си спомня целия план от снощи. Ала надали.

10 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 14.06.2011|09:57
"Утрото е по-мъдро от вечерта!" са казали хората и не напразно. Вечер мислим за куп неща и ни се струва прекалено трудно да ги степенуваме по-важност, но когато се наспим добре, на сутринта всичко е по-лесно и се справяме с всички задължения с лекота. Почти всяка вечер дори сънуваме това, което ни се е случила през деня и което не ни дава мира. Всичко това обаче ни се отразява на съня и когато се събудим не сме си починали изобщо, а дори се чувстваме много по-уморени. Затова не се тормозете за неща, които не зависят от вас!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay