Колкото и да отричат... мъжете обичат да ги возим

Мъжете обичат да ги возим

Колкото и да отричат... мъжете обичат да ги возим

Твърдението, че мъжете се чувстват като на тръни, когато воланът не е в техни ръце и шофирането на автомобила е поверено на нежната им половинка, се оказа доста преувеличено, пише в. "Дейли мейл".

 

На повечето мъже даже им е приятно да бъдат возени от жена, като едва 5 % признават, че съвсем рядко или никога не се отпускат, когато зад волана е съпругата или приятелката им.

 

Това сочат резултати от анкета на Института за напреднали водачи на МПС.

 

Данните показват още, че 15% от жените обаче се чувстват изнервени от присъствието на партньора им на съседната седалка докато шофират. Тук процентите даже са изненадващо ниски като имаме предвид дразнещите реплики от типа: " Ама какво правиш сега?", "Карай си в лентата, ако обичаш" или " Имаше поне 5 места за паркиране, как не ги видя?"

 

Може би именно подобни изказвания са виновниците 8% от дамите да признават, че никога не се чувстват спокойни, когато съпругът или приятелят им седи до тях.

 

Проблемът на жените явно идва от увереността или по-скоро нейната липса, когато става въпрос за управление на автомобил. Двойно повече мъже, отколкото жени, споделят, че се чувстват сигурни в действията си зад волана.

 

Когато пътуват заедно, мъжете сядат зад волана четири пъти по-често. Това съотношение рязко се променя обаче, когато става дума за прибиране от парти. Тогава жените доста по-често поемат шофирането.

 

Време е мъжката половина от човечеството да си признае официално, че и ние "ставаме за тая работа" и не сме просто резервният шофьор в случай, че си позволят да прекалят с броя на питиетата.

 

"Данните от проучването са позитивни и опровергават погрешните схващания, особено тези за жените шофьори. Дамите са по-нервни в някои ситуации, като например когато карат в трафик или при лошо време, но ние ги окуражаваме по-често да сядат зад волана и да усъвършенстват уменията си", казва Нийл Крейг от института IAM.

44 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay