Мигрената при жените е обвързана с килограмите им

Ако имаш мигрена ще имаш и излишни килограми

Мигрената при жените е обвързана с килограмите им

Момичета, които имат мигрена са по-застрашени от напълняване в зряла възраст, от техни връстници, които не страдат от главоболие, твърдят учени.

 

Те открили, че 4 на всеки 10 жени с мигрена в детството са качили близо 10 килограма до 18-годишна възраст, в сравнение с 3 на 10, които никога не са страдали от неприятния главобол.

 

И друг път мигрената е била свързвана със затлъстяване, но нови резултати сочат, че деца измъчвани от главоболие може да са били по-тежки по начало.

 

Новото изследване, публикувано в списание "Главоболие”, е първото което обвързва мигрена в детството с по-късно напълняване.

 

Възможно е, болката – понякога придружена с гадене, да  кара жените да се хранят различно или изменя физическата им активност, но проучването няма за цел да отговори на този въпрос.

 

Все пак намеква, че килограмите и мигрената по някакъв начин се зареждат взаимно.

 

Изследователите са разгледали данни събрани сред 3 700 жени, които са попитали за височината и килограмите им, когато са били на 18 и точно преди забременяване, и дали някога доктора им ги е диагностицирал с мигрена.

 

Повече от 1 от 6 жени казват, че са имали мигрена.

 

Сред жените с нормално тегло, около 1 на 6 е имала подобна диагноза, в сравнение с 1 на всеки 4 жени с наднормено тегло.

 

"За жените с наднормено тегло има двойно по-голям риск да заболеят от мигрена”, е заключението на изследователите.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay