На кой му е притрябвала истината, щом лъжите са толкова красиви?

Те никога не остаряват

През годините забелязваме една много настоятелна тенденция отвъд Океана - някои хора там просто никога не остаряват. Нещо повече - единици от тях с времето стават по-млади. Вземете например Деми Мур. Тя никога не е била по-красива и в по-добра форма, дори в "Стриптийз" я помним с по-едри бедра. Толкова-много-години по-младият от нея Аштън Къчър прави нещата почти съвършени. И въпреки че ги разделяха стотици пъти, двамата са неотлъчно един до друг и това май ще се окаже неподозираната формула на идеалната любов.

Или такава изобщо няма?

Историята показва, че не хармоничните връзки са онова, което кара една жена, макар и световно известна, да се подлага ловко и постоянно на хирургични интервенции, за да бъде винаги във форма. Дори напротив. Онова, което може да мотивира всяка една от нас да даде последното от себе си, за да бъде оценена и обикната, е именно липсата на любов.

И в мига неизбежно ни заслепява съвършеният блясък в косите на Дженифър Анистън. Любимката на Америка разби илюзорната идилия с Брад Пит и сякаш дори се опита да се оневини, пропускайки същинската причина за раздялата им: тя просто не искаше да разваля фигурата си и не се престраши да роди наследник на Пит. Парадоксално, нали? Той пък превзе непреодолимата Джоли, а сладката Джен остана насаме с пластичните си хирурзи. И от тогава за има-няма пет години, се подмлади с десет. Признаваме всичките ѝ опити за успешни, все още е много мила и някак естествено красива, а и така номерът за "добре съм си и сама" определено минава.

Но както е справедливо, известността в никакъв случай не прави никого богопомазан, колкото и тъжен да е този факт за много от суетните. Жажда за вечен живот? Суета? Божество? Сигурно сте се сетили за пантерата на Супермоделите. Наоми Кембъл беше истинско събитие цяло десетилетие и колкото и да е красива и да се държи на положение и днес, с времето арогантността просто спира да кореспондира с добрия вкус.

Не можем да кажем същото за Ел Макферсън, например, чиято корица за австралийското Mary Claire през миналия месец беше оценена като една от най-силните в кариерата ѝ на модел. А тя стартира през 1982 г. Днес австралийката е на 47 години и се радва на голямо семейство, многобройни модни ангажименти и бизнес империя. Ел споделя, че единственото, което ѝ помага да изглежда така, е че е просто "щастлива". Голямо щастие, наистина.

Не е нарочна съпоставката между чернокожи и русокоси дами, но пък хубаво се получи - стана ясно и това, че младостта страда от далтонизъм. Независещи от цвета на кожата си, наследствеността, времето и личната си легенда, те са все така на 26. И май светът няма нищо против това да продължи завинаги.

 

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay