Не ви е нужен целия гардероб, когато пътувате

Дами на път

Не ви е нужен целия гардероб, когато пътувате

Често се налага да пътувате? Това неминуемо предполага носенето на багаж, а за някои от вас приготвянето му със сигурност представлява проблем. Независимо по какъв повод и с какво превозно средство, едно пътуване може да се превърне в кошмар, ако не сте обмислили поне малко детайлите.

 

Вместо да се ядосвате, че не ви стига мястото или още по-лошо – времето, първо си дайте сметка кои са най-необходимите за вас неща. Разбира се, сред тях трябва да присъстват документи, билет, пари и телефон, а останалото е въпрос на личен избор. Колкото по-малък куфар сте си приготвили, толкова по-лесно ще стегнете багажа. Наличието на празно място подсъзнателно ви кара да взимате още и още излишни неща.

 

Може да приготвите багажа си и в сак, но куфарът има две основни предимства. Дрехите ви няма да се измачкат, ако ги подредите старателно преди тръгване, а и няма да ви се наложи да го носите, тъй като повечето съвременни куфари имат колелца.

 

Ако сте тръгнали на почивка, може да изберете така дрехите си, че да имате възможност за комбинации. За да избегнете взимането на купища дрехи, изберете такива, подходящи за различни поводи. Дебелият пуловер е задължителен, както и удобните обувки. Вземете си чадър за всеки случай – дъждът много лесно може да ви развали настроението.

 

Багажът за бизнес пътуванията се подрежда още по-лесно. Семпли черни обувки, които са подходящи както за конференция, така и за коктейл, две ризи, костюм, официална рокля и – воала! Вече може да затворите куфара си спокойно – взели сте всичко най-необходимо.

 

По-продължителните отсъствия от дома не предполагат да взимате повече неща със себе си. Просто изберете любимите си дрехи и ги носете съчетано. Все пак имайте предвид, че никой няма да забележи повторното обличане на нещо класическо като дънки или топ. А ако държите да постигнете различен външен вид, заложете на аксесоарите.

 

Не е нужно да взимате и целия си несесер с козметика. Помислете дали наистина 400-милилитровото мляко за тяло, чиято миризма обожавате, не може да си остане вкъщи за няколко дни? В повечето хотели има най-необходимите принадлежности за баня. Ако все пак искате да се поглезите, добавете към багажа си продукт, който се грижи за косата – не е хубаво да я оставяте на произвола на съдбата. Вземете си и гримове, паста и четка за зъби, и хидратиращ крем – за всеки случай.

 

И не забравяйте, че ако пътувате със самолет, козметиката, както и пинсети, пили и прочие, не трябва да бъдат в ръчния ви багаж. В противен случай вероятността да се разделите с тях е огромна.  

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay