Хората, които промениха света

В едноименната си книга Джон А. Бърн представя 25-те визионери, които преобразиха световния бизнес през XXI век

<p>Марк Зукърбърг</p>

Марк Зукърбърг

Ерата на високите технологии, но и на финансовата криза - така Джон А. Бърн определя настоящия XXI век. А в него живеят хора, които, следвайки мечтите си, променят из основи и нашия начин на живот. Те са предприемачите или просто хората, които промениха света.

В книгата си, носеща едноименното заглавие, авторът представя 25 от най-ключовите фигури в световния бизнес, сред които създателят на Apple Стив Джобс, откривателят на Facebook Марк Зукърбърг, "бащата" на Microsoft Бил Гейтс и медийният магнат Тед Търнър.

Бърн определя успешния предприемач като човек, който съумява да установи потребностите на обществото. Но за да го постигне, той трябва да бъде смел и да не се страхува от риска.

Трите му задължителни качества, според автора, са нагласата да вижда благоприятните възможности на места, в които останалите откриват само провал, поемане на риск и готовност за потенциален провал, както и независимост и контрол.

Целта на четивото е да вдъхнови читателя да следва мечтите си, дори и на пръв поглед те да му изглеждат неосъществими.

Любопитно е, че самият Джон А. Бърн притежава завидна биография. Бил е изпълнителен редактор на Business Week, съредактор във Forbes, както и главен редактор на Fast Company. Освен това, той е основател на дигиталната медийна компания C-Change Media, която изгражда мрежа от уебсайтове и блогове в сферата на бизнеса. Автор и съавтор е на десетина книги, сред които "Джак: Направо от душата", в съавторство с Джак Уелч.

7 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



7
Не е посочен 23.10.2012|13:04
Това са една мака част от хората които са променили света към по-добро, но има и много други като например Майкъл Харт - създателят на електронната книга. Той почина миналата година.
6
Не е посочен 16.10.2012|13:01
Тези хора определено промениха света, най-запозната съм с делото на откривателят на Facebook Марк Зукърбърг, определено социалната мрежа промени не само света, но и хората, които го населяват. Дали в положителна или отрицателна насока е въпрос на лична гледна точка:)
5
Не е посочен 16.10.2012|11:31
Аз мисля смело, че промяната на света започна много по-рано със създаването на първия компютър от българина Джон Атанасов, макар и не в пределите на България.
4
Не е посочен 16.10.2012|11:17
Ами ето за такива хора трябва да говорим всеки ден- а не за поп фолк кифли или някакви си псевдо- български "звезди".
3
Не е посочен 15.10.2012|19:09
Ще ми се да имам харизмата на Стив Джобс!
2
Не е посочен 15.10.2012|12:16
Не обичам такива "нахъсващи" четива - от всяко дърво Стив Джобс не става!:)
1
Не е посочен 15.10.2012|10:20
мисля,че това би било страхотно четиво и бих прочела книгата с удоволствие!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay