10 от най-богатите деца в света, които са спечелили парите си сами

10 от най-богатите деца в света, които са спечелили парите си сами

Има някои деца по света, които са спечелили милиони, преди дори да са получили шофьорска книжка или да са завършили гимназия. От ютубъри до геймъри и собственици на компании, тези деца забогатяха, като решиха никога да не се предават. С щипка желание и късмет - и, разбира се, малко помощ от родителите си - те успяха да преминат предизвикателствата, които последваха.

Ще ви разкажем за някои от най-богатите деца в света: 

1. Райън Каджи

10 от най-богатите деца в света, които са спечелили парите си сами

Преди няколко години Райън, който по това време беше предучилищна възраст, обичаше да гледа видеоклипове в YouTube за рецензии на играчки, затова помолил родителите си да му направят канал. Те се съгласили, но в началото никой не гледал видеоклиповете. Въпреки това майка му получила идея, която донесла на сина й успех. Тя го заснела във видеоклип, в който играе с повече от 100 играчки от поредицата Pixar, Cars, и то станало вирусно.

Днес той е на 9 години и е един от най-добре платените YouTube-ъри, печелейки близо 30 милиона долара. Но 2020 не е единствената година, в която той успя да влезе в списъка на най-добре платените YouTube-ъри - той спечели големи пари и през 2018 и 2019. 

2. Настя

10 от най-богатите деца в света, които са спечелили парите си сами

Анастасия Радзинская, която е известна още като Настя в интернет, е дете YouTube-ър. Тя е родена в Русия и е диагностицирана с церебрална парализа. По това време лекарите се тревожели, че тя никога няма да може да говори.

През 2015 г. родителите й решили да изпробват късмета си и продали компаниите си само за да създадат и инвестират в канала Like Nastya. Започвайки със заснемането на играчки, Настя вече има много различно съдържание, подходящо за деца, и има над 190,6 милиона абонати в YouTube. Всъщност тя спечели впечатляващите 18,5 милиона долара през 2020 година.

3. Матю Дейвид Морис

10 от най-богатите деца в света, които са спечелили парите си сами

Известен като MattyBRaps или MattyB, Матю Дейвид Морис започва своя път към успеха, когато започва да публикува музикални видеоклипове в YouTube, но като ремикси на оригиналните. Първият, който направи, беше кавър на "Eenie Meenie" на Джъстин Бийбър, когато беше само на 7 години през 2010 г. За 4 години каналът му имаше милиард гледания.

Смята се, че той има 3 милиона долара, които е направил чрез покупки на песни, приходи от реклами и лични изяви. 

4. Moziah Bridges

Когато Moziah Bridges бил съвсем малко момче, той обичал да се облича. Дори носел костюми от 3 части, когато бил на детската площадка. Той обаче мразел папионките, които се продават в магазините, така че когато бил само на 9, създава компания, която да реши проблема.

Всъщност, когато разбира идеята, той получил помощ от баба си, която е бивша шивачка. Тя го научила как да шие. С допълнителна помощ от майка си той постигнал целта си. Сега той прави папийонки, вратовръзки и други аксесоари на цени, вариращи от 15 до 50 долара. За около 6 години компанията е продала продукти на обща стойност над 600 000 долара.

5. Алина Морс

Алина основава компания за бонбони без захар, когато била само на 9 години. Баща й й казал, че не трябва да яде захар, защото зъбите й ще се развалят. Тогава тя започва да експериментира, приготвяйки бонбони без захар, като гледа клипчета в YouTube. 

Когато била на 13 години, тя основава своята компания Zolli Candy. През 2018 година печели 6 милиона долара. Нейната компания става "номер едно" при продажбата на бонбони без захар.

6. Ник Д'алойсио

Ник Д'алойсио се научил как да пише софтуер, когато бил на 12 години. На 15 години той създаде безплатно приложение за iPhone, наречено Summly. Това приложение автоматично обобщава новинарските емисии. По-късно, когато е на 17, той продава приложението си на Yahoo! Inc. за близо 20 милиона долара. 

7. Kyle Giersdorf

10 от най-богатите деца в света, които са спечелили парите си сами

Едва 16-годишен, Кайл става милионер, когато спечели Световната купа Fortnite, която се проведе в Ню Йорк. Той спечели 1,8 милиона долара от наградния фонд от 3 милиона долара. Преди успеха си той беше просто още едно момче, което търсеше вдъхновение чрез стрийминг канали. В известен смисъл това му помогна да се развие като геймър.

8. Евън

Историята на Евън започна, когато той беше само на 5 години. Заедно с баща си Евън създава запис на стоп движение с някои играчки на Angry Birds. Той просто искал да покаже видеото на семейството и приятелите си, но се оказа забавно за повече хора, отколкото очаквал.

До 2015 г. той имаше милиони гледания и правеше около 1,3 милиона долара годишно. Днес Евън и семейството му имат общо 5 канала в YouTube.

9.  Farrhad Acidwalla

10 от най-богатите деца в света, които са спечелили парите си сами

Сега Farrhad е на 27 години, но вече повече от десетилетие е предприемач. Всичко започна, когато той беше само на 13 години. Той взе назаем 10 долара от родителите си, за да създаде онлайн общност за аеромоделиране и авиация. След известно време той продаде проекта си на фен за около 1200 долара.
Няколко години по-късно, когато е на 16, използва 400 долара за стартиране на собствен бизнес (Rockstah Media), който се фокусира върху брандирането, рекламата и уеб разработката. Днес нетното му състояние се оценява на 4 милиона долара.

10. Isabella Barrett

Започвайки кариерата си в TLC’s Toddlers & Tiaras, тя става милионер на 6-годишна възраст. Сега тя е тийнейджър и притежава 5 марки. Se също облича много от най-добрите тийнейджърски знаменитости.
Тя казва, че се мотивира, когато вижда други тийнейджъри и деца, които правят дори по-големи неща от нея.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!


1 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay