Incognitо с нов албум на Sozopol Fest

Incognitо разкриват тайната на дългогодишния си успех в откровено интервю за българските си фенове

Първото издание на Sozopol Fest – July Morning на 30 юни и 1 юли на плажа на къмпинг Градина до Созопол ще зарадва феновете с едни от най- популярните acid jazz изпълнители, а именно Incognito.

С винаги различен състав, Incognito са сред любимците на българската публика и именно тази любов е причината те да продължават да се връщат у нас.

Централна фигура в проекта е Жан-Пол Муник или по известен като Bluey – основател, фронтмен, китарист,
певец, продуцент и композитор на музиката на Incognito.Ето какво разказа специално той от името на групата пред jenite.bg:

J
: Вие сте една от най-известните британски acid jazz групи и имате много фенове в България, как ще ги изненадате тази година на първия Sozopol Fest?

Bluey
: Първо искам да кажа, че с нетърпение очакваме отново да стъпим на българска земя. Едно от най-хубавите неща на групата е, че непрекъснато се променяме – българските ни почитатели ще могат да чуят за първи път новите ни вокалисти и музиканти. Ще изпълним някои познати песни, които обаче не сме изпълнявали друг път на живо в България, както и песни от новия ни албум "Transatlantic RPM”.Подготвили сме и доста изненади, но нека не ги издаваме от сега. Ще останем Incognito до самия фест.

J
: 30 години от издаването на първия ви албум. Каква е равносметката?

Bluey
: 32 всъщност! Това, че пътуваме по света, изнасяме концерти и непрекъснато се срещаме с нови хора, прави начина ни на живот доста вълнуващ. Както знаете, пътешествията раждат добри истории, а те оживяват в песните и новите ни албуми.Вярваме, че музиката е храна за душата и искаме чрез нас да достигне до хората във всяко едно кътче по света.

J
: С какви очаквания идвате на Sozopol Fest – July Morning?

Bluey
: Фестивалът е край морето, а за мен няма нищо по-вдъхновяващо от морския бряг. За първи път открих музиката на плажа в родината ми. Българската публика умее да се забавлява и предвид, че това е нов фестивал, сме доста развълнувани. Комбинацията море и наслаждаващи се на хубавата музика хора, е доста примамлива.

J
: Кое от гостуванията Ви в България е оставило ярка следа в съзнанието ви и с какви впечатления сте от българската публика?

Bluey
: Всеки първи път е незабравим. Първата целувка, първият полет със самолет...Но винаги сме си прекарвали невероятно в България. Почитателите ни винаги са били искрени и страстни.

J
: Записахте песен за жертвите след опустошителните зeметресения и последвалото цунами в Япония - "Love will find a way". Любовта успя ли да си проправи път?

Bluey
: Две седмици след трагедията пристигнахме в Япония и си дадохме ясна сметка, че любовта винаги намира път. Посрещнаха ни с толкова много любов, каквато не бяхме усещали от публика досега. За пореден път и по-силно от всякога се убедих в силата на музиката." Love will find a way” е може би най-важната песен, която някога съм писал. Ще продължа да помагам с каквото мога на хората в Япония, както години наред те са ни подкрепяли като група.

J
: Кога наистина имате нужда да бъдете Incognito?

Bluey
:
Когато тълпите фенове се разотидат, обичам уединението. В самотата откривам себе си. Никога не съм бил музикант, който иска да бъде разпознаван и извън светлината на прожекторите. Затова и никога не съм имал проблем с това да съм Incognito.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay