Plus size модел vs Red Pill: От какво зависи самочувствието?

Plus size модел vs Red Pill: От какво зависи самочувствието?

В света на суетата и социалните мрежи няма как да не повдигнем темата за самочувствието. От къде идва увереността на жената? Очаква ли тя валидация от мъжа? Силният пол има ли много комплекси в днешно време и още - гледайте!

При нас са Веселка Маринова - Plus size модел и Неделчо Богданов - български автор и аниматор и поддръжник на идеологията Red Pill.

Какви са днешните стандарти за красота?

Веси: За мен лично ясно определени стандарти. Ако си слаба, си прекалено слаба, ако си пълно, си дебела, ако имаш корекции те критикуват, но ако не си коригирал някой недостатък ти се подиграват. Никога не можеш да угодиш на хората…

Неделчо: Говорим за времето на клонингите, но дори и в миналото е било така - жените са си подражавали визуално. Този определен тип жени с устните и останалите корекции се движат около един определен тип мъже, например футболисти. Масово хората не са в този балон. Да не говорим, че изобщо не вярвам на снимките в Instagram.

А вие какво показвате в Instagram?

Неделчо: Аз абсолютно нищо не показвам, хаха. Дебилни сторита и това е!

Веси: Аз показвам части от живота си и самата себе си. Дори и да обработвам цветовете на снимката, гледам да не си прикривам недостатъците.

Как възприемате хейта?

Веси: Ако си интелигентен човек ще осъзнаеш, че хейтът ти е нужен, за да се развиваш. От друга страна, трябва да осъзнаеш, че коментари от хора, които нямат нищо общо с теб, нямат никаква стойност.

Неделчо: 12 години получавам жесток хейт. Постепенно изчезна, но моето мнение, че ако си агресивна личност може да си го търсиш, но ако си пасивна личност, ще ти вреди на емоциите, но няма да го предизвикваш. При мъжете хейтът може да е помогне, но при жените предизвиква депресия, така че той не е полезен за нежния пол.

Колко зависи самочувствието от външния ни вид и доколко е вътрешно усещане?

Веси: Смятам, че е 50:50, защото за някои хора можеш да изглеждаш добре, а за други - не. Но, ако ти не се чувстваш красива и не влизаш уверено в стаята, то няма как да стане.

Неделчо: Така и при жените си личи много по-ярко, отколкото при мъжете. Но и визията е много важна. Колкото повече се бориш за добра визия, толкова по-голямо е самочувствието. А какво е красотата? Тя е общо възприятие на всички за периода, в който живеем - най-красивият човек е здравият човек. Чисто еволюционно си избираме какво харесваме.

Как да разберем дали сме красиви?

Неделчо: Разделяме красотата на лице и тяло. Ако нямаш странни белези, като нос, който рядко се среща, влизаш в графа "красив”. Разбира се, има и субективни характеристики, заради които някой може да те хареса.

Най-голямата индикация е интересът от мъжете. Но има и жени, които просто дават индикации, че ще си легнат с теб - те също се радват на внимание, без значение дали са особено красиви.

Веси: Ти самата, ако се запиташ дали си красива, това те прави по-малко привлекателна.

За съжаление, самочувствието на жената много зависи от мъжкото внимание. 

Какво прави един мъж уверен и какво прави една жена уверена?

Веси: Според мен, най-големият стимул за увереността на мъжа е да знае, че може да спечели една жена.

Неделчо: И двата пола получават увереността си по един и същи начин и това е, когато усещат превъзходство в кръга си. При мъжът е, когато е по-интелигентен, по-заможен, по успя. Красотата при него не е толкова важна. При жената, превъзходството идва най-вече от красотата и от интелигентността.

Какви са комплексите при мъжете?

Неделчо: Като цяло мъжете са изцяло смачкани и потиснати от край време. Страшно голям кръг от моите приятели не са във връзка и това им тежи. Това го има и при жената. Стане ли на 27 започва да мисли за мъж и за създаване на семейство. Преди този период жената не иска мъжко присъствие, защото то ѝ пречи да осъществява целите си. Но смятам, че често изпускате правилния мъж, именно заради това.

Веси: Изпускаме го също, защото винаги смятаме, че можем да срещнем някой по-добър.

Неделчо: Да, това е хипергамия и е характерно за жените. Те винаги искат нещо повече. Преди социалните мрежи хипергамията е била само в кръга, в който си. Сега нещата стоят по друг начин. Затова мъжът завиждаше само на мъжете в собствения си кръг, защото те са застрашени от това жената да избере някой по-добър от теб. Сега жените имат достъп до много мъже, заради социалните мрежи, а мъжете се чувстват още по-застрашени.

Трябва да имате предвид, че докато на жените постоянно някой им пише и им прави комплименти, това при нас не се случва. Ние не получаваме валидация, така както жените.

Защо изневеряват мъжете? Може ли причината да бъде една красива жена, която им е обърнала внимание?

Неделчо: Категорично може! Но мъжът никога няма да остане с тази жена. Той само ще спи с нея - трябва да разграничаваме секса и връзката!

Защо сме толкова фокусирани към външния вид в днешно време?

Неделчо: При нас мъжете е така - ние сме фокусирани върху красотата. В обществото се налагат стандарти и критикуваме всеки, защото гледаме да го вкараме в  този дискурс.

Веси: Всичко идва от социалните мрежи - те наложиха тези стандарти. Едно време просто бяхме деца, играехме и никой не обсъждаше каква корекция иска да си направи.

 


0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay