Ангелите на Боливуд

Знаете ли кои са индийските съответствия на Анджелина Джоли и Дженифър Лопес?

Ангелите на Боливуд

Докато тук не се уморяваме да гледаме на запад, да обсъждаме Холивуд и да се опитваме да популяризираме собствената си кинопродукция, малко пò на изток съществува една мощна индустрия, която бълва хитови ленти на конвейер. Хитови и масови - производителите им се стремят сюжетите да бъдат лесносмилаеми за цялата публика. "Само за ценители" - в Боливуд няма такъв филм. "Б" като Бомбай, "оливуд" - като място за правене на пари. Там важното е да се пее, да се танцува, да има екшън и пъстроцветна любовна историйка, всички да са доволни. 

Сигурна съм, че знаете за какво ви говоря. И съм почти толкова сигурна, че това, за което говоря, не ви допада особено. Тук гледаме по-арт, по-интелектуално на киното. Или, ако няма да е чак толкова интелектуално, поне да е щатско. Провлачените шарении от Индия не ни допадат кой знае колко. И все пак, не можем да отречем, че Боливуд е един от най-големите центрове за филмова продукция в целия свят. Не можем да отречем и красотата на индийките, които разхождат своята екзотичност под палмите на Мумбай. 

Поради тези причини и поради убеждението, че трябва да опозная нещо, преди да го отрека, реших да изгледам част от най-култовите хинди филми. Е, някои не ги издържах, но пък други се оказаха не чак толкова лоши. За онези моменти, в които зрителят само иска да си почине, без да се натоварва мисловно и психически от сюжета. Както и да е, и аз няма да ви натоварвам със собствените си размисли и страсти относно индийското и в частност - боливудското кино. Просто реших да ви запозная с най-известните тамошни актриси. Онези, които доказват с екзотичния си чар, че "ангел" не е задължително русо и белоснежно понятие.

За красотата на тези жени се говори чак в Холивуд, така че няма да е зле и ние да понаучим нещо за тях. Пък и нека не забравяме, че в контекста на Боливуд им се налага да бъдат не само актриси, но и танцьорки, певици. Освен това, всичките са модели. 

Анджелината на Боливуд е Айшвария Рай

Ангелите на Боливуд

И двете имат изумителни сини очи и от години са спрягани за най-красивите жени на света. През 1994 вселенската хубост на Айшвария Рай дори е официално призната, като печели титлата "Мис Свят". В последствие тя става една от най-известните и най-скъпоплатени актриси в Индия. Нещо повече - Аш е определяна и като третата най-добра танцьорка в Боливуд. Както се досещате, това признание е голяма чест в средите на тамошното музикално кино. 

Най-известният в международно отношение филм с Айшвария Рай е Dhoom 2, който се явява и най-хитовият индийски филм за последното десетилетие като цяло. Лентата обаче си е в типичния за киното от онези ширини стил и ако нямате нерви да я изгледате, препоръчвам ви Shabd. За разлика от почти всички останали боливудски продукции, този филм е направен за по-интелигентна и сегментирана аудитория. Красивата Аш прави много добра роля, пък и ще ви е по-лесно да я сравните със странните превъплъщения на Джоли. 

Подобно на американската си колежка, както и на всички боливудски актриси, представени тук, Айшвария също е отдадена на социална дейност. Има още една очевидна прилика между нея и Анджелина. Докато плътноустата осиновителка и Брад Пит се славят като най-популярната двойка в Холивуд, Айшвария Рай и съпругът ѝ Абишек Баччан (също хитов актьор и също от Dhoom) са любимото "идеално семейство" на цяла Индия. Само че, колкото и да ми се иска, не мога да създам от сложните им имена благозвучна комбинация като "Бранджелина". Голямата разлика между двете двойки е, че боливудските съпрузи имат само една дъщеричка.  

Ангелите на БоливудНай-обсъжданото дупе e на Катрина Каиф

Ако в Индия попитате някого, коя е звездата с най-известно и оформено дупе, отговорът няма да бъде "Джей Ло". Боливудският еквивалент се казва Катрина Каиф. Честно казано, лично аз не я намирам за толкова красива, колкото останалите екзотични ангели, представени тук, но индийците я боготворят. "Кукленско личице", елегантна, чаровна, свръхсексапилна - това са само част от прилагателните, които обикновено присъстват в публикациите за нея. Едно от най-известните ѝ сладострастни изпълнения е пеенето под дъжда в комедията De Dana Dan. 

Около Катрина е интересно да се отбележи, че фамилното й име не е било Каиф, а е носела фамилията на майка си - англичанка. Баща й е индиец, но родителите й се развели, когато е била малка. Детството на Катрина е преминало в различни държави, тя дори не говори добре хинди, но е твърдо решена да се научи, защото окончателно се е установила в Индия и се чувства добре на боливудския небосклон. 

Приянка Чопра е всестранно развита

Ако Айшвария Рай е официално призната за "Анджелина Джоли на Индия", то първата холивудска актриса, с която ми хрумва да сравня г-ца Чопра, е Мила Йовович. Във външния им вид няма нищо общо, разбира се, но двете дами се изявяват в едни и същи области. Освен, че са сред супермоделите и суперактрисите - всяка в своя "-оливуд", те могат да се похвалят и с наченки на самостоятелни музикални кариери.

Пред 90-те родената в Украйна Милица издаде албум на име "Божествена комедия" и той беше сравнително добре посрещнат в Щатите. Но остана единствен. Да се надяваме, че певческите изяви на Приянка Чопра ще имат повече успех. Тя тепърва започва, миналата година e подписалa с Universal Music и скоро се очаква да излезе дебютният ѝ албум, който ще се разпространява в световен мащаб. Музикалната ѝ кариера ще бъде направлявана от Трой Картър - мениджърът на Лейди Гага. 

Ангелите на Боливуд Ангелите на Боливуд

Освен със "Заразно зло", Йовович е известна и с опитите си да пробие като моден дизайнер. И Приянка има такива, но също като холивудската си колежка, остава далеч по-добра в актьорството, отколкото в създаването на мода. Сред най-известните филми с нейно участие се нареждат Fashion, който ѝ донесе националната филмова награда за най-добра актриса, и съвсем пресния Agneepath. Наричат я "по-новата версия на Айшвария Рай" - освен останалите прилики помежду им, Приянка също беше Мис Свят. През 2000 година. 

Ангелите на БоливудТрапчинките на Прити Зинта

Тази сладка усмивка няма как да не ни напомни за Дрю Баримор. Трапчинките са запазена марка и на индийската ѝ колежка Прити Зинта, която е известна като най-директната и откровена дама в Боливуд. Без значение дали става въпрос за личния ѝ живот или за някаква социална несправедливост, тя не се страхува да изрази искреното си мнение. Освен с всичко останало, през 2003 година се прочува и с факта, че свидетелства срещу индийската мафия в съда и за разлика от повечето си колежки, не оттегля показанията. Въпреки получените закани.

Медиите я наричат "единственият мъж в Боливуд", но филмите ѝ показват, че освен силна, Прити може да бъде и изключително женствена. Най-известните ленти с нейно участие, които си заслужава да гледате, са научно-фантастичния Koi... Mil Gaya и Sallam Namaste. Там Прити Зинта показва образа на модерната независима жена в Индия. Почти всичките ѝ роли са известни с това, че променят закостенялата представа за героинята в хинди филмите.

За Прити Зинта е интересно да се отбележи още, че е водила едни от най-четените рубрики в BBC news Online. Притежава и част от най-успешния индийски отбор по крикет.  

Бипаша Басу е олицетворение на екзотичната красота

Точно както Салма Хайек е известна със своя латино чар, така и Бипаша Басу се слави като символ на азиатската хубост. Широко обсъждана в медиите беше връзката с колегата ѝ Джон Абрахам, който пък е един от най-секси актьорите в боливудското кино. Двамата също се славеха като "супердвойка", преди да се разделят шумно в началото на миналата година. 

Г-ца Басу може да се похвали с множество номинации за престижни награди, които дължи основно на четири от десетките филми, в които е участвала. Apharan, Corporate, Bachna Ae Haseeno и Lamhaa.

Ангелите на Боливуд Ангелите на Боливуд

Бипаша Басу е последният екзотичен секссимвол, когото избрах да ви покажа, но ако ви е станало интересно и искате да задълбочите знанията си относно Боливуд и индийската красота, препоръчвам ви да потърсите филми с Рани Мукерджи, Карина Капур и Видя Балан. Те също заемат челни позиции в списъка с актрисите, които имат най-голяма заслуга за популяризирането на боливудското кино през последното десетилетие.

47 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



64
Не е посочен 07.01.2014|17:30
големи са хубавици
63
Не е посочен 13.03.2012|17:01
много са красиви всичките !
62
Не е посочен 13.03.2012|16:31
Индия, освен като източник на всевъзможни пандемии, едва ли може да се похвали с нещо по-добро. И жените изглеждат малко като нашите ромки.
61
Не е посочен 13.03.2012|15:46
много екзотика...много красота....чудо :)
60
Не е посочен 13.03.2012|15:07
Навсякъде има, но непрекъснато отделят внимание единствено на обичайните заподозрени.
59
Не е посочен 13.03.2012|15:07
ох...униклана е тази мацка ;)
58
Не е посочен 13.03.2012|15:05
Бипаша Басу също е доста пищна красива като Салма. :)
57
Не е посочен 13.03.2012|14:49
56
Не е посочен 13.03.2012|14:49
Да, много са готини.
55
Не е посочен 13.03.2012|14:48
Да, все пак са 1,1 милиарда души население.
54
Не е посочен 13.03.2012|14:48
53
Не е посочен 13.03.2012|14:48
И аз, но вече станаха известни :).
52
Не е посочен 13.03.2012|14:48
Да, бива си ги.
51
Не е посочен 13.03.2012|14:48
Хубави жени са индийките също.
50
Не е посочен 13.03.2012|14:47
Катрина Каиф е много секси :).
49
Не е посочен 13.03.2012|14:47
Не им отстъпват по нищо честно казано.
48
Не е посочен 13.03.2012|14:45
има какво да покажат
47
Не е посочен 13.03.2012|14:45
са наистина ангелски красиви
46
Не е посочен 13.03.2012|14:32
голяма държава, не може да няма
45
Не е посочен 13.03.2012|14:32
Много са красиви тези на снимките :О
44
Не е посочен 13.03.2012|14:32
не ги знаех тези момичета, но са хубавици де
43
Не е посочен 13.03.2012|14:18
но пък не съм чувала ни една от тях
42
Не е посочен 13.03.2012|14:18
има крАсиви жени в Индия явно
41
Не е посочен 13.03.2012|14:12
А в началото на кариерата си какви форми имаше.
40
Не е посочен 13.03.2012|14:11
Много красиви актриси си имат и там, безспорно!
39
Не е посочен 13.03.2012|13:44
Айшвария е уникална...може да сложе много жени в малкият си джоб :)
38
Не е посочен 13.03.2012|12:40
тази последната е по-скоро мръсница,отколкото ангел :)
37
Не е посочен 13.03.2012|12:34
Големи красавици....да не повярваш,че Индия ражда красиви жени :)))
36
Не е посочен 13.03.2012|12:00
навсякъде по света има красиви жени :)
35
Не е посочен 13.03.2012|11:51
красиви ангели :)
34
Не е посочен 13.03.2012|11:38
големи красавици , няма спор :)
33
Не е посочен 13.03.2012|11:32
най - вероятно не всички индийки изглеждат по този начин :)
32
Не е посочен 13.03.2012|11:32
Уникално красиви жени са
31
Не е посочен 13.03.2012|11:31
можеш да се изразиш,както намериш за най-добре :))
30
Не е посочен 13.03.2012|11:31
много са красиви,наистина....моята представа за индийките е друга :) Тези са ТВ звездите :)
29
Не е посочен 13.03.2012|11:28
именно , Анджелина е толкова слаба ,че дори е погрозняла от това отслабване
28
Не е посочен 13.03.2012|11:28
Индия наистина е едно затворено консервативно общество :)
27
Не е посочен 13.03.2012|11:25
Катрин Каиф наистина има впечатляващи задни части ако мога така да се изразя!
26
Не е посочен 13.03.2012|11:24
и да имат, добре им се е получило.
25
Не е посочен 13.03.2012|11:24
не случайно мис свят толкова пъти е индийка.
24
Не е посочен 13.03.2012|11:23
Не знам, ама само красиви жени виждам по снимката!
23
Не е посочен 13.03.2012|11:22
голяма красота
22
Не е посочен 13.03.2012|11:22
Различни и красиви
21
Не е посочен 13.03.2012|11:17
и не толкова плашещо слаба :)
20
Не е посочен 13.03.2012|11:17
страхотни жени наистина.
19
Не е посочен 13.03.2012|11:17
Айшвария дори е по -хубава от Анджелина :)
18
Не е посочен 13.03.2012|11:16
такива са да мисля, че и мъжете имат право на няколко брака, сега разбирам защо:)
17
Не е посочен 13.03.2012|11:14
Няма и нужда да са толкова известни:)
16
Не е посочен 13.03.2012|11:14
и другите са униклани:)
15
Не е посочен 13.03.2012|11:13
Супер са:) Изключително красиви жени
14
Не е посочен 13.03.2012|11:06
така е различни са и това ги прави още по - хубави
13
Не е посочен 13.03.2012|11:06
Наистина са прекрасни ... голяма красота
12
Не е посочен 13.03.2012|10:46
имат уникална и различна красота от тази на холувдските жени, определено не мисля, че има място за сравнение
11
Не е посочен 13.03.2012|10:43
Тези жени наистина са много красиви:) Особено в очите :)Имам нужда от различна от холивудската красота;) страхотни са
10
Не е посочен 13.03.2012|10:22
9
Не е посочен 13.03.2012|10:19
С Айшвария Рай наистина можеш да докоснеш рая, ослепително красива и сексапилна жена....влюбих се:)))
8
Не е посочен 13.03.2012|10:18
и на мен ми харесва повече от Анджелина!наистина е невероятна!толкова нежна и чувствена
7
Не е посочен 13.03.2012|10:17
Много ми харесаха индийките, удивителни са, може да не са толкова известни като холивудските звезди, но затова пък са много чаровни и екзотични жени.
6
Не е посочен 13.03.2012|10:15
Чак пък най красивата жена на планетата, малко преувеличаваш, сигурна съм, че има много красиви жени, до които фотообектива дори не се е докоснал.
5
Не е посочен 13.03.2012|10:14
Трапчинките на Прити Зинта направо ме грабнаха, това се казва невинна и чиста красота, много красиво момиче.
4
Не е посочен 13.03.2012|10:12
Айшвария е най-красивата жена на планетата. Направо е божествена. Много повече ми харесва от Анджелина и всички остани холивудски красавици.
3
Не е посочен 13.03.2012|10:11
Индийките определено са много красиви и сексапилни жени, дори минават някои от холивудските звезди с неустоимия си чар.
2
Не е посочен 13.03.2012|10:10
Много са красиви и са естествени, поне така ми изглеждат, че нямат силиконови импланти и разни други хирургически интервенции.
1
Не е посочен 13.03.2012|10:10
индийките наистина са много красиви!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay