Този лош, лош Мариан Вълев

Актьорът за ролите, които му дават, и новия му филм

Ако в момента би могло да се каже, че България има своя повсеместен любимец, то това определено е Мариан Вълев. Актьорът, който стана популярен с това, че винаги е "лошият", се превърна в едно голямо добро за българското кино и телевизия. Името му винаги повлича след себе си лавина от коментари, а не една и две дами въздъхват замечтано, само при вида на стоманения му поглед на екрана.

Мариан играе една от главните роли в новия български филм "Корпус за бързо реагиране" на режисьора Станислав Дончев. Хванах го на предпремиерата преди броени часове, за да ми каже набързо това-онова за антагонистите в киното, за бъдещето на Куката и за някои неща от по-личен характер.

Как реши да участваш в "Корпус за бързо реагиране"?

Хареса ми принципа на правене на този филм - по един алтернативен начин, без финансиране от Националния филмов център. Текстът също ми хареса, а и ми беше забавно да се опитам да играя роля, която не бях играл досега (Мариан изпълнява ролята на Георгиев – неверен съпруг, който се занимава със сенчест бизнес – б.а.). Искрено се надявам да съм се справил, но това зрителите ще го преценят.

"Корпус за бързо реагиране" се режисира от зрителите – значи ли това, че трябва да играете някои от сцените отново?

Не. Редакцията е с чисто монтажен характер – по скоро се решава дали дадена сцена ще се махне или ще смени мястото си с друга. Актьорите няма да играят повторно.

Ти отново играеш злодей. Защо винаги те виждаме в ролята на антагониста? Нима си лош и в живота?

Ами с тази муцуна какво да ми дават да играя? Шегувам се, но това е факт. Даже вчера си говорихме с една приятелка, която също е актриса и която също бива провокирана от това винаги да играе отрицателните роли.

Бих могъл да дам пример с Робърт де Ниро и стоте гангстера, които е изиграл той. Това е просто външната форма на нещата. При него всъщност всички герои, макар и лоши, са много интересни, много любопитни и различни един от друг. Щом ми дават да играя лош, ще го играя – важното е как ще бъде подреден и представен характерът. Едно е да си лош счетоводител, съвсем друго е да си лош полицай или бандит.

Какво би искал да изиграеш?

Аз съм достатъчно широкоскроен по отношение на актьорската игра. Бих приел да изиграя всичко, стига да ми се стори интересно.

Какво стана в "Под Прикритие" и
ще те видим ли в следващия сезон?
Няма как да ви кажа! Аз съм изключително щастлив, че "Под Прикритие" събуди толкова мащабен зрителски интерес. Бях убеден в успеха на този телевизионен продукт още от самото начало, тъй като познавам много добре хората, които го реализираха – и продуцентите, и снимачният екип са страхотни в много отношения.

Нали не сте се скарали с продуцентите и те са решили да свалят образа ти от екран?

Не, не, няма такова нещо. Идеята на киното е зрителят преди всичко да бъде изненадан, да му бъде интересно. Така че, единственото, което бих могъл да кажа на този етап е, че по време на трети сезон определено ще ви бъде интересно – особено това дали Куката е оцелял или не.

Нека да се върнем към "Корпус за бързо реагиране" - в няколко кадъра доста добре се виждат татуировките ти. Какво символизират те?

Давам ви право на един личен въпрос, но не и този...

Добре тогава, много се спекулира около интимния ти живот в момента – обвързан ли си или не, в крайна сметка?

Не, не съм обвързан. В момента нямам приятелка.

23 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



7
Не е посочен 17.02.2012|17:03
хареса ми че му смениха прическата във 2-рия сезон.
6
Не е посочен 17.02.2012|16:59
аз мисля че ще го видим и в трети сезон, но може би не с толкова главна роля както досега или ще се появи триумфално в някой напрегнат момент
5
Не е посочен 17.02.2012|16:57
много силен персонаж играе
4
Не е посочен 17.02.2012|16:57
голям актьор
3
Не е посочен 17.02.2012|16:56
лош, ама само с сериала. много го харесвам
2
Не е посочен 17.02.2012|16:03
така си е:) много е готин
1
Не е посочен 17.02.2012|16:02
Той определено е най-емблематичната личност в сериала! :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay