Храните, които можем да си хапваме пред компютъра

Какво можем да похапваме пред компютъра

Храните, които можем да си хапваме пред компютъра

Непрекъснато четем, че когато се храним, е добре да станем от компютъра. Но нека да сме реалисти: доста рядко спазваме тази препоръка. Така че, когато ядем около компютъра, можем поне да се ограничим до по-подходящи за мястото храни.

 

Сайтът lfehacker.com е събрал някои от най-добрите предложения:

 

1. Дюнер или Буритос: Да, това е удобно пакетирана храна, която обаче също изисква майсторлък. Например сосът, който винаги остава накрая, е коварен и може да направи голяма бъркотия. За целта запазете докрай всички хартии, с които вашата храна е завита. Те винаги могат да са в помощ, когато стигнете до въпросния сос. Същия успех можете да имате и със стандартните сандвичи, но при условие, че сте си осигурили нещо, което да предпазва бюрото ви от коварните трохи.

 

2. Пържола, пилешко месо или шунка: Тези храни са изключително подходящи, освен ако не ги гарнирате със сос, разбира се. Общо взето няма с какво да навредят на клавиатурата ви и няма да оставят ръцете ви в безобразно състояние.

 

3. Плодове и зеленчуци: С плодовете и зеленчуците човек по принцип се храни "най-чисто" и рискът да повредите компютъра си е сведен до минимум. Разбира се, трябва да се внимава с по-сочните плодове, които най-безочливо могат да напръскат с лепкав сок клавиатурата и мишката ви. Добро решение са сушените плодове и ядките.

 

4. Салата: Стига да не е "удавена" в дресинг, салатата е чудесен избор. Хубавото на този тип храна е, че въпреки че шансът да поръсите бюрото с продукти от нея е огромен, те обикновено се свеждат до голямо парче маруля, краставичка или каквото и да е парче, което няма как да попадне в бездната под клавишите на клавиатурата ви.

 

5. Храни, които са като "лепило": Картофено пюре, кремчета и други подобни са удобни, не само защото цапат по-малко, а и защото са нещо като "лепило" за по-малките продукти. Например ориз или грах.

 

6. Овесени ядки: По принцип яденето на овесени ядки или корнфлейкс е съпроводено с неизменно разливане на мляко, особено ако е прясно. Но ако ядете не от чиния, а от купа или дори чаша, ще се изненадате от минималните щети, които ще нанесете.

 

7. Напитките: Сладките питиета като сок и газирани напитки са коварни. Но от друга страна затворените чаши могат да ви спасят от всяко нещастие.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay