3 начина за приготяне на пуешко месо

3 начина за приготяне на пуешко месо
Canva

Доста често пуешкото месо е за предпочитанне пред пилешкото, заради специфичния си богат вкус и полезните свойства, които предоставя. Пуешкото месо, особено бялата част, е ниско на наситени мазнини, което го прави подходящ източник на протеини за хора, които се стремят да намалят общия прием на мазнини. То предоставя висококачествени протеини, които са важни за изграждане и поддържане на мускулна маса, подпомагане на общата структура на тялото и поддържане на здравето на кожата.

Пуешкото месо е ниско на холестерол, съдържа витамини като витамин В6, витамин В12, ниацин и минерали като селен, цинк и фосфор, които са важни за много аспекти на здравето.

Днес ще ви покажем как да му се насладите по 3 разлчни начина:

Печено пуешко месо:

Загрейте фурната предварително на 180 градуса. Подправете пуешкото месо с любимите си подправки (сол, черен пипер, мащерка). Печете в предварително загрята фурна за определено време в зависимост от теглото на пуешкото месо. Обикновено за цяло пуешко това може да отнеме около 20 минути на килограм.

На скара:

Мариновайте пуешкото месо със смес от олио, лимонов сок, чесън, сол и черен пипер. Подгответе скарата или грил тигана и ги загрейте.Изпечете пуешкото месо, като го завъртате през определени интервали, докато стане златисто.

Котлети от пуешко месо:

Смесете пуешко месо със ситно нарязани лук и чесън, яйце и подправки. Изържете котлетите в тиган с олио до златист цвят от двете страни.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay