Ако не разполагате с достатъчно време, за да си приготвите вечеря, ние ще ви предложим рецепта за ястие, което не отнема много време, а и със сигурност ще ви допадне на вкус. Тайландско чили къри е много подходящo за вегани, тъй като не съдържа никакви животински продукти.
Дори да не спадате към групата на веганитe или вегатарианците, нищо не ви пречи да пробвате тази рецепта. Обещаваме ви, че ще бъдете очаровани!
Хубавото на азиатската кухня е, че почти всяко ястие се приготвя за кратко време, което запазва свежестта на зеленчуците, а в същото време, благодарение на подправките, придобива съвсем различен от натуралния си вкус.
Необходими продукти за 4 порции:
400 милилитра кокосово мляко
2 супени лъжици тай червено чили къри /можете да откриете в търговската мрежа или да замените с червен пипер, куркума, черен пипер, лимонена трева, смлян кориандър, чили/
1 чаена лъжица кафява или палмова захар
1 глава бял лук, нарязан на дълги ленти
4 скилидки чесън
1-2 чили чушки /според вкуса/
сокът на 1 лайм и цялата му кора се настъргва на ситно ренде /можете да го замените и с лимон/
1 голяма червена чушка
3 моркова, нарязани на тънки ленти
2 патладжана, нарязани на средни по големина кубчета и изстискани от горчивината
4 супени лъжици пресен кориандър
1 връзка пресен лук за гарниране
щипка хималайска сол
Начинът на приготвяне на Тайландското чили къри за вегани ще откриете във fitwell.bg!
0 | 0 |