Последното ни предложение в рамките на седмицата, посветена на африканската кухня в Jenite.bg, отново идва от Етиопия и отново е подходящо и за тези от вас, които в момента спазват великденските пости. Ето и как изглежда рецептата стъпка по стъпка.
Необходими продукти:
1 ч.ч. грах
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
3 с.л. олио
1 люто чушле
1 ч.л. куркума
1 ч.л. къри
щипка черен пипер
щипка сол
3 ч.ч. вода
Начин на приготвяне:
Накиснете граха във вода за поне 1 час. Сварете го за около 30 минути, докато омекне, след което отцедете и намачкайте с вилица.
Задушете лука и чесъна в олиото.
Добавете граха, чушлето, подправките и 1 ½ ч.ч. вода.
След като заври, намалете огъня и оставете да къкри, докато се сгъсти, като не бива да става твърде сухо. При необходимост добавете още малко вода.
Още изкушения с африкански привкус може да откриете във виртуалната кухня на Kulinar.bg.
0 | 0 |