Днешната ни африканска спирка е Етиопия, а изборът ни не е никак случаен. Защото именно тази страна се слави с една изключително вкусна рецепта за ястие, носещо екзотичното име доро вот. А ето и как да си го спретнете вкъщи.
Необходими продукти:
6 пилешки бутчета
1 глава кромид лук
40 мл доматено пюре
2 ч.л. червен пипер
щипка черен пипер
6 яйца
500 мл пилешки бульон
50 г масло
Начин на приготвяне:
Изпечете бутчетата с малко масло във фурната.
Запържете лука в маслото, докато стане прозрачен.
Добавете доматеното пюре, сол, черния и червения пипер и долейте бульона.
Задушете сместа на слаб огън за половин час.
Сложете бутчетата в готовия сос, заедно с целите варени яйца.
Гарнирайте ястието с ориз.
Oще изкушения с африкански привкус може да откриете в Kulinar.bg.
0 | 0 |