Предполседната спирка на нашето виртуално кулинарно пътуване из латиноамериканските страни е Аржентина. Целта ни? Да опитаме едно невероятно вкусно ястие, наречено ароладо. А ето и подробната рецепта за направата му.
Необходими са ви:
4 картофа
2 белтъка
500 мл прясно мляко
3 с.л. брашно
1 с.л. бакпулвер
½ ч.л. сол
3 щипки млян черен пипер
5 с.л. галета
1 с.л. краве масло
1 с.л. олио
500 г спанак
1 скилидка чесън
1 глава кромид лук
1 ч.л. царевично нишесте
100 мл течна сметана
Начин на приготвяне:
Предварително сварете и обелете картофите, попарете спанака. Поставете ги в купа и ги пюрирайте. Добавете белтъците, 400 мл мляко, брашното и бакпулвера. Подправете на вкус и разбъркайте хубаво.
Включете фурната на умерена температура.
Намазнете хартия за печене с малко масло, поръсете с галета равномерно и разпределете картофената смес.
Запечете, докато своеобразното картофено пюре покафенее приятно. Извадете от фурната. Покрийте с чиста кърпа.
В тиган загрейте олиото. Добавете чесъна и лука, овкусете с щипка сол. Сотирайте 1 минута. Добавете спанака и гответе 5-6 минути. Поръсете с царевичното нишесте.
Добавете 100 мл мляко и сметаната, разбъркайте. Отново подправете на вкус и гответе до редуциране на сместа.
Нанесете от плънката върху картофения блат. Навийте на руло и поставете върху картия за печене. По желание, преди сервиране, полейте с доматен сос и мушнете във фурната за 5 минути.
Нарежете на парчета. Може да поднесете върху гнездо от свежа салата.
Още апетитни предложения може да откриете във виртуалната кухня на Kulinar.bg.
2 | 0 |