Малката тайна на тези пилешки бутчета е, че се приготвят с мазнина от бекон, което означава, че хрупкавата кожа има вкус на бекон. Но ако не искате да използвате бекон, може да го замените със зехтин.
Необходими продукти:
4 филийки бекон
4 броя пилешки бутчета (горната част или целите), с кожа
сол
черен пипер
1 малка глава лук, нарязан
100 грама гъби, нарязани
1 щипка мащерка
3/4 ч. пилешки бульон
3/4 ч. сметана
1/3 ч. пармезан
сок от 1/2 лимон
малко магданоз, за сервиране
Начин на приготвяне:
В голям тиган, на средна температура, запържете бекона за около 8 минути. Извадете бекона върху кухненска хартия и запазете 2 лъжици от мазнината в тигана.
Подправете пилето със сол и черен пипер. Сложете месото в тигана и гответе около 5 минути на всяка страна. Извадете пилето от тигана и го оставете настрани.
Добавете лука в тигана и запържете за 5 минути. Добавете и гъбите и разбъркайте. Гответе още 5 минути. След това добавете пилешкия бульон, сметаната, пармезана, мащерката и лимоновия сок. Оставете сместа да къкри 5 минути.
Върнете пилето в тигана и оставете да къкри, докато сосът се сгъсти, за около 10 минути.
Нарежете бекона и поръсете върху пилето.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
1 | 0 |