Ньоките са храна от италианската кухня. Те представляват малки хапки от "тесто", приготвено от картофи. Днес ще ви представим рецепта за ньоки с четири сирена:
Необходими продукти:
3 с. л. масло
2 скилидки чесън, накълцани
3 с. л. брашно
1 ч. пилешки бульон
3/4 ч. сметана за готвене
сол
черен пипер
1/2 ч. настъргана моцарела
1/2 ч. настърган пармезан
1/3 ч. настъргано сирене Асиаго
1/3 ч. настъргано сирене Проволоне
500 грама ньоки
2 с. л. босилек
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 250 градуса и намажете една тавичка с масло.
В голям съд, на котлона, разтопете маслото. Добавете чесъна и го оставете за около 1 минута. Добавете брашното, като бъркате постоянно. Добавете бульона и сметаната. Подправете със сол и черен пипер.
Оставете сместа да заври и след това добавете по 1/3 чаша от всяко сирене. Махнете тенджерата от котлона.
Изсипете ньоките в подготвената тава и ги залейте с готовата смес. Отгоре поръсете с останалите сирена и още сол и черен пипер.
Печете около 30 минути.
Поръсете с босилек и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |