Попринцип сме традиционалисти, но тази рецепта за спагети в тава действително си заслужава да бъде опитана.
Необходими продукти:
Един пакет спагети
2 с.л. зехтин
1 средно голяма глава жълт лук, нарязан на ситно
2 скилидки чесън, смлени
450 г смляно говеждо месо
Сол
Прясно смлян черен пипер
Консерва смлени домати
1/2 ч.ч. босилек
1 ч.ч. настъргана моцарела
1/4 ч.ч. прясно настърган пармезан
Нарязан пресен магданоз, за гарнитура
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса. Намажете тава за печене с мазнина. Сварете спагетите според указанията на опаковката, докато станат ал денте, отцедете ги и ги оставете настрана.
Междувременно в голям тиган на среден огън загрейте зехтина. Добавете лука и задушете, докато омекне и стане полупрозрачен. Разбъркайте чесъна за още 1 минута. Добавете телешката кайма, подправете със сол, черен пипер и и гответе, докато покафенее.
Отцедете мазнината в купа, покрита с хартиени кърпи, и върнете обратно в тигана. Изсипете доматите и босилека и оставете да къкри. Подправете с още сол и черен пипер на вкус.
Добавете спагетите, след това прехвърлете в тавата за печене и отгоре поръсете с моцарела и пармезан. Печете, докато сиренето се разтопи, за около 20 минути. Гарнирайте с магданоз и сервирайте.
Приятен апетит!
0 | 0 |