Пилешкото месо е един от най-често използваните и традиционни продукти, но има и много интересни начини да се приготви. В повечето домакинство най-често приготвяните ястия за пиле с картофи, пиле с ориз, пилешка супа и т.н. Но ако искате да пробвате някоя по-интересна рецепта, която също да е с любимото месо, изпробвайте тази:
Необходими продукти:
- 400 гр. пилешки гърди
- 1/2 чаша бяло вино
- 1/2 пакетче краве масло
- 100 гр. ементал
- 100 гр. синьо сирене
- 1 пакетче топено сирене
- 1 пакетче пушено сирене
- 400 мл. сметана
- сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете пилешкото месо на късчета и го мариновайте с виното, черен пипер и сол. Оставете го за няколко минути, след което разтопете малко масло в един тиган и запържете месото до златисто.
След това вземете една йенска тавичка и започнете да редите ред месо, ред сирена и така, докато свършат продуктите. След това залейте със сметаната и поръсете със сол и пипер.
Запечете във фурната, след това сервирайте с чаша бяло вино.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
3 | 0 |