Ще ви предложим рецепта за панирани и изпържени равиоли.
Необходими продукти:
2 големи яйца
1/2 ч. мляко
1 ч. галета
1/4 ч. настърган пармезан
сол
черен пипер
500 грама замразени равиоли
затоплен сос Маринара, за сервирането
олио, за пържене
Начин на приготвяне:
В плитка купа разбийте яйцата, добавете млякото и разбъркайте.
В друга купа сложете галетата и пармезана и ги разбъркайте.
Подправете със сол и черен пипер.
Пригответе една тава с хартия за печене.
Вземете равиолите, потопете ги в яйчената смес, след това в тази с галетата и ги наредете в тавата.
Замразете за половин час.
Затоплете олиото в дълбок тиган.
Запържете равиолите за 4-5 минути, до златисто.
Извадете ги в чиния с кухненска хартия, за да се изцеди излишната мазнина.
Поръсете с пармезан.
Сервирайте заедно със сос Маринара.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |