Днес е Гергьовден и повечето хора хапват агнешко. Ще ви предложим рецепта за пълнен агнешки бут:
Необходими продукти:
500 мл вода
Начин на приготвяне:
За намазване: 100 мл олио, 1 ч.л червен пипер, 2 щипки черен пипер, 1 щипка розмарин.
В 2 с. л олио, задушете последователно нарязаните лук, спанак, гъби, ориз и подправки. Налейте 200 мл вода и задушавайте, докато оризът стане почти готов и течността се изпари.
Агнешкият бут се разрязва така, че да се получи "джоб”. Полученият отвор се пълни с готовата плънка и се зашива с дебел конец. Направете смес от олиото, червения и черния пипер и розмарина. Посолете агнешкото и го намажете с получената смес.
Поставете го в тава, налейте бирата и 300 мл вода. Покрийте с фолио и печете на 200 С, около 2.5 – 3 часа, като от време на време го поливате със соса от печенето. 2 часа след като се запече, прибавете нарязаните на едро моркови и картофи. Накрая махнете фолиото и допечете, докато се образува златиста коричка.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |