Свинско филе с мед и сусам

Свинско филе с мед и сусам

Вече е прекалено топло навън, за да ядем свинско, но ще ви предложим рецепта за свинско филе, което не е толкова тлъсто. Ето как да си приготвите свинско филе с мед и сусам:

Необходими продукти:

500 гр. свинско филе

2 с. л. нарязан зелен лук

1 с. л. сусам, печен

1 ч. л. сол

1/2 ч. л. черен пипер

1/2 ч. л. чесън на прах

1/4 ч. л. канела

1/2 ч. мед

1/4 ч. соев сос

2 с. л. зехтин

1 с. л. нарязан лук

1 с. л. нарязан чесън

1/2 с. л. сусамово масло

1/4 ч. л. червен пипер, лют

1/4 ч. студена вода

2 с. л. царевично нишесте

Свинско филе с мед и сусам

Начин на приготвяне:

Смесете солта, черния пипер, чесъна на прах и канелата. Разбъркайте сместа от подправки и поръсете свинското филе. Сложете филето в тиган, покрийте и охладете за 30 минути.

Сложете меда, соевия сос, лука, чесъна, сусамовото масло, червения пипер и загрейте на средна температура. 

В малка купа разбъркайте нишестето с водата и бавно добавете в тигана. Разбърквайте непрекъснато, докато сместа се сгъсти. 

Сложете 1/4 ч. от соса в малка купа, а останалата част отставете настрана. 

Свинско филе с мед и сусам

Извадете свинското филе от хладилника и го нарежете на филии. Намажете скарата с олио и изпечете свинските медальони по около 3 минути от всяка страна. Свалете филето от скарата, намажете го с приготвения сос и го върнете на скарата. Печете по още 1 минута на страна. Месото е готово, когато достигне 145 градуса вътрешна температура. 

Преди да сервирате, запържете месото с останалия сос и поръсете със сусам и нарязан зелен лук.

Добър апетит! 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay