Топлият цвят каки - водеща тенденция през есента

Топлият цвят каки краси страниците на всяко модно списание

Топлият цвят каки - водеща тенденция през есента

Тази есен идва в топли и уютни цветове, за да ни напомни, че тя също може да бъде приятелски настроена. И колкото и да ни липсва дългото горещо лято, няма как да пренебрегнем нетърпението си да изпробваме всички онези страхотни модни тенденции, които вече се появяват из кориците на списанията.

Една нашумяла модна приумица, която често ще срещаме през есента, е цветът каки. Странното му име произхожда от персийски и означава глинестожълтеникав. В България той най-често се причислява към бежовото, макар че в действителност цветът каки е по-светъл.

Първоначално каки се появява върху униформите на английските войници в Индия. Целта е била напомнящият на пясък нюанс да служи като прикритие на англичаните по време на дългите им преходи в пустинята.

Години по-късно, каки става известен и в САЩ, където се превръща в доминираща модна тенденция, а италианската модна къща Gucci дори създава линия луксозни стоки в този цвят.

Топлият цвят каки - водеща тенденция през есента

Противно на първоначалното си предназначение, в днешната мода каки се асоциира с нежни и уютни есенни дрехи - палта, шалове, пуловери. Тази есен той ще бъде особено актуален и предпочитан, защото носи огромна доза женственост и стил.

Топлият цвят каки - водеща тенденция през есента

Благодарение на неутралния си вид, цветът каки търпи разнообразни цветови съчетания. Най-добре обаче изглежда в компанията на милитъри зелено, бяло и пастелни тонове. Подходящ е за различни поводи - разходка в парка, шопинг тур, обяд с приятелки, дълъг ден в офиса.

Ако все още ви липсва, съветваме ви бързо да прибавите някоя дрешка или аксесоар в цвят каки сред останалите съкровища в гардероба си. Така хем ще бъдете в крак с модните тенденции, хем ще останете впечатлени от това колко добре се чувствате, докато го носите.

Топлият цвят каки - водеща тенденция през есента

За още новини от света на модата, станете част от Jenite.bg във Facebook!

6 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay