Кои бижута ще бъдат модерни през есента и зимата

Разберете какви са модните тенденции при бижутата за есен-зима 2014

Кои бижута ще бъдат модерни през есента и зимата

След като вече споделихме с вас какви ще бъдат модните тенденции при дрехите през предстоящите есен и зима, идва време да ви кажем какво вещае модата и при бижутата.

Всички знаем колко са важни аксесоарите. Те са финалният акцент на тоалета и винаги трябва да бъдат много внимателно съобразени не само с актуалните тенденции в момента, но и с цялостното ви излъчване.

Тази година модата при бижутата черпи своето вдъхновение от мистицизма, символизма и антропологията. Освен това се забелязва силно влияние, идващо от бохемския стил, който винаги напомня за така любимото на всички лято. Минимализмът, който властва в модния свят в момента, намира своето място сред аксесоарите чрез изчистените аристократични перли, които през студените сезони ще видим в съвсем различен прочит.

През есента и зимата отново бижутата ще бъдат многобройни. Не се страхувайте да поставяте колкото се може повече пръстени и гривни, дори и те да са от различен материал и в разнообразни форми.

Списъкът, който сме подготвили, ще ви помогне да бъдете в крак с модните тенденции сред аксесоарите и ще ви подскаже в какво е най-разумно да инвестирате още от сега.

Необохемски бижута
Пролетта и лятото станаха свидетел на изключителното развитие на бохемския стил, който ние имаме навика наричаме "фестивален”. Тази феерична тенденция в модата заявява своите твърди позиции и през есента и зимата, когато различни мотиви се появяват в колекциите на дизайнерите. Най-силно влияние обаче бохемският стил оказва върху бижутата. Златни яки, нежни вериги, тежки и обемни пръстени, масивни златни гривни - и всичко това в огромни количества.

За да изпъкнат вашите необохемски бижута, ние ви съветваме да се оглеждате за уникални модели с интересен дизайн и причудливи форми. Не се страхувайте, че може да прекалите - от напластяването на всички тези прекрасни гривни, гердани и пръстени лесно се получава така типичния за модата небрежен хаос.

Кои бижута ще бъдат модерни през есента и зимата

Символизъм и мистицизъм
Стилни бижута, които приемат формата на черепи, шипове, зъби, различни мистични символи - всевиждащото око, пирамида, триъгълници. Всяко едно бижу, което носи мистериозно усещане, изглежда като магически амулет или племенен талисман, ще бъде подходящо за предстоящия сезон.

Тези бижута, разбира се, се чувстват най-добре в компанията на кожата - байкърски якета и ботуши, елеци, кожени панталони - въобще всичко, което ви придава мистериозен и леко опасен вид. 

Трябва да бъдете внимателни при съчетаването им, защото аксесоарите от символизма и мистицизма обичат изчистените линии, тъмните цветове и ненатоварените с излишни акценти тоалети.

Кои бижута ще бъдат модерни през есента и зимата

Влияние от Дивия Запад
Каубойският стил продължава да оказва силно влияние върху дизайнерите и техните колекции за есента и зимата. Именно поради тази причина, не е никак учудващо, че влиянието на този див, див Запад се усеща и при аксесоарите. Той намира своето отражение в геометричните бижута, които приемат ясно очертани и строги форми, и които силно контрастират на иначе небрежния тоалет.

За да придобиете вид на истинска модна икона, не се колебайте да комбинирате бижутата от Дивия Запад с мека широкопола шапка, каубойски боти или дънков ансамбъл.

Кои бижута ще бъдат модерни през есента и зимата

Перли
Перлите рязко сменят размера си и се появяват като основен акцент в тоалета под формата на изчистени обемни колиета, гривни и обеци. Тази модна тенденция се придържа силно към минимализма в модата и обича изчистените тоалети, където може да изпъкне най-силно.

Не се подвеждайте от традиционния нежен вид на перлите. Тази есен те ще бъдат по-дръзки от всякога. Без да се притеснявате ги съчетавайте с кожа, вълна, деним или неопрен. И помнете - колкото по-големи, толкова по-добре.

Кои бижута ще бъдат модерни през есента и зимата

За още новини от света на модата, станете част от Jenite.bg във Facebook!

16 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay