5 полезни свойства на яйцата, които ще ви осигурят здраво тяло и добър тонус

Ето кои са основните ползи от яйцата

5 полезни свойства на яйцата, които ще ви осигурят здраво тяло и добър тонус

Лесно е да се заблудите, че яйцата не са чак толкова полезни за здравето ни, защото експерти твърдят, че в тях се съдържа много холестерол. Добрата новина е, че редица проучвания опровергават това твърдение от миналото и специалистите по здравословно хранене започват все повече да препоръчват яйцата като главна част от диетата на хората.

Да, в яйцата има холестерол, но едно яйце на ден не би навредило на никой. Всички знаем, че те са питателни и са източник на енергия, но имат още няколко свойства, които са много благоприятни за целия ни организъм. Ето кои са те!

1. Съдържат малко калории
Едно яйце съдържа само около 70 калории. Когато искате да поддържате здрвословно ниво на килограми, то трябва да балансирате приема и разхода на калории. За да отслабнете трябва да приемате по-малко калории, отколкото изгаряте. Яйцата са чудесен избор за такава диета, защото засищат, но не са много калорични. Твърдо сварените яйца са чудесна закуска!

2. Пълни са с протеини
Имате нужда от определено количество протеини, за да може тялото ви да функционира правилно. Протеините правят косата и кожата ви по-здрави, изграждат мускулна маса и осигуряват правилната продукция на хормони. Яйцата са главен източник на протеини, особено за хора, които не ядат месо.

5 полезни свойства на яйцата, които ще ви осигурят здраво тяло и добър тонус

3. Източник са на антиоксиданти
Антиоксидантите имат няколко задължения, но сред най-важните са онези от тях, които се грижат за доброто ви зрение. Точно те се намират в яйцата и по-точно в жълтъка. Ако искате добро зрение, не бива да пропускате да похапвате и жълтъка!

4. Могат да подобрят настроението ви
Искате да се почувствате по-добре? В яйцата се съдържат 9 важни аминокиселини, от които тялото ви се нуждае, за да регулира хормоните, които ви карат да се чувствате добре. Доброто съдържание на тези аминокиселини в организма ви може да ви предпази от депресия.

5. Снабдяват ви с енергия
Яйцата са главен източник на витамин В2, който спомага за превръщането на храната в енергия. Като повишите приема на този витамин, вие ускорявате този процес и получавате повече енергия. Ето защо яйцата са чудесен избор за хапване преди тренировка.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

8 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay