7 факта, които ще променят мнението ви за менструалните чашки

Никога не казвайте „Никога“

7 факта, които ще променят мнението ви за менструалните чашки

Напоследък много се говори за менструалните чашки по всички здравни форуми и предавания. Те са най-новият метод за защита по време на менструацията. Но "най-новата" тенденция в женската хигиена всъщност изобщо не е нова. Те съществуват от средата на 1900-те години и жените в САЩ преоткриват малките силиконови чашки като екологична алтернатива на тампоните.

Те представляват точно това, което си представяте- малки силиконови чашки, които се поставят във вагината, за да събират менструалната кръв. Много хора за против този метод, но ако сте заинтригувани от менструалните чашки, прочетете тези 7 факта:

  1. Благосклонни са към природата

    Продуктите, които жените използват по време на менструация, създават тонове боклук. Менструалните чашки са много щадящи към природата, тъй като една се използва около 3-4 години.

  2. Не тежат на бюджета

    Ако пресметнем колко пари даваме за превръзки и тампони, еднократното купуване на чашка, излиза много по-изгодно. Използването на менструални чашки ни помага да спестим много пари.

  3. Има различни размери

    Има различни размери- за жени под 30, за жени над 30, за такива, които са раждали и такива, които не са. Те не са особено големи като цяло, а и вагината има функцията да се разтяга, така че бъдете спокойни.

  4. Усъвършенстване чрез практика

    Те са доста лесни за поставяне. Изваждането е малко по-трудно, защото трябва да внимавате да не разлеете течността. Но с практиката ще свикнете и дори няма да ви прави впечатление. Чувството е същото като при тампона.

  5. Рисковете са същите като при тампоните

    Рисковете са инфекции и замърсявания, но ако спазвате инструкциите внимателно, няма да имате никакви проблеми. Най-важното е да сменяте и миете чашката редовно.

  6. Почистването е ключът

    Поддръжката е много лесна, просто трябва да я правите правилно. След като извадите чашката трябва да я измиете правилно. Трябва да се мие с обилно количество вода, със сапун без аромат и без масла. След края на цикъла трябва да я преварите в тенджера с вряла вода за около 5-10 минути. Това се прави с цел дезинфекция.

  7. Те са напълно стерилни

    Въпреки че повечето хора ги смятат за отвратителни, те са толкова чисти, колкото и останалите продукти. Просто трябва да се грижите правилно за тях.    

    Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 3
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay