Кои са храните, които намаляват риска от рак?

Риба и зеленчуци за превенция срещу рак

Кои са храните, които намаляват риска от рак?

Според учени от университета "Лома Линда" в САЩ най-добрата практика за отлична превенция срещу възникване на ракови заболявания е в диетата си да заложим предимно на риба и зеленчуци, като намалим чувствително приема на месо.

Изследователите установяват, че хората, чиято диета е изградена изцяло от зеленчуци, плодове, бобови храни и риба, намаляват със сериозен процент вероятността да се разболеят, включително и от рак на простатата при мъжете и рак на гърдата при жените.

Рибата съдържа пълноценни белтъци с балансиран аминокиселинен състав и висока усвояемост, мазнини и комплекс от минерални вещества. Различните видове риба могат да предложат доста ценни съставки. Месото на повечето нейни представители е богато на протеин и ЕМК (есенциални мастни киселини) и бедно на наситени масти и холестерол.

Зеленчуците и рибата намаляват риска от рак на дебелото черво, сочи и проучване проведено в Loma Linda University в САЩ.

Още полезна информация за това как зеленчуците и рибата намаляват риска от рак, ще научите във fitwell.bg!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay