13 урока за модата от най-известните модни дизайнери

Тези ценни съвети изобщо не са за пренебрегване

13 урока за модата от най-известните модни дизайнери

Коя жена не иска да е облечена по последен писък на модата? Самото понятие "мода” обаче е трудно за дефиниране. Ако едно облекло на вас ви стои зашеметяващо, то на друга жена може въобще да не отива.

Затова, дами, най-добре е да намерите своя собствен стил, който ви отличава от другите, прави ви уникални и подхожда на личността и лайфстайла ви в най-голяма степен.

Такова е и посланието на модните дизайнери - стилът е ваш и само ваш, не е нужно да сте облечени в бутикови дрехи, важното е да ги носите с увереност.

Модата идва от съзнанието ви, от личността ви, и никой не би могъл да ви каже как е най-добре да се обличате - вие сами трябва да разберете какъв е стилът, който ви подхожда най-много.

Не можем да ви посъветваме как да се обличате, нито да отгатнем какъв е стилът, който ви кара да се чувствате в свои води, но ще споделим с вас какви са съветите в тази посока на някои от най-известните модни дизайнери:

13 урока за модата от най-известните модни дизайнериКарл Лагерфелд

"Жените не се стараят да изглеждат добре заради мъжете. Те се обличат по определен начин за себе си, разбира се, и заради останалите жени. Ако жените се обличаха, за да изглеждат добре за мъжете, то те просто биха ходили наоколо голи.” - Бетси Джонсън

"Най-смелото нещо, което можеш да направиш, е да мислиш за себе си. На висок глас.” - Коко Шанел

"Стилът е начин да разкажеш кой си, без да ти се налага да говориш.” - Рейчъл Зоуи

"Винаги се обличай така, сякаш ти предстои среща с най-големия ти враг.” - Кимора Лий Симънс

"Модерното е последната фаза преди кичозното.” - Карл Лагерфелд

13 урока за модата от най-известните модни дизайнериМарк Джейкъбс

"Дрехите нямат никаква стойност, докато някой не заживее в тях.” - Марк Джейкъбс

"Не съм заинтересован от направата на дрехи, който ще свършат в някой прашен музей” - Марк Джейкъбс

"Модата не е задължително свързана с етикети и марки. Тя се отнася до нещо друго, което идва от самия теб” - Ралф Лорен

"Никога не бива да бъркаме елегантността със снобизма” - Ив Сен Лоран

"Жена, която носи хубави обувки, не би могла да бъде грозна” - Коко Шанел

13 урока за модата от най-известните модни дизайнериАлександър Маккуин

"Мисля, че във всяко нещо може да бъде открита красота. В онова, което нормалните хора биха сметнали за грозно, аз бих могъл да съзра красота.” - Александър Маккуин

"Винаги съм вярвал, че модата служи не само за да направи жените по-красиви, но и за да им даде увереност.” - Ив Сен Лоран

"Това, което аз съм създал, Коко Шанел никога не би направила. Дори би го намразила.” - Карл Лагерфелд

13 урока за модата от най-известните модни дизайнери

Какви са изводите, които можем да си направим от тези цитати на големите имена в модния бизнес? На първо място, за да изглеждате добре в каквото и да е облекло, ви е нужна увереност. След това ви трябва личен отпечатък, който да отличава стила ви, така че той да бъде уникален. И да не забравяме - обувките са от изключителна важност, няма как да изглеждате зле, ако сте с красиви обувки.

Вместо да следвате сляпо тенденциите, се постарайте да откриете себе си и стила си. Носете дрехите, които "разказват за вас”, които говорят без думи, и ви представят в истинската ви и неподправена светлина. Дрехи, в които се чувствате удобно, уверени, свободни и готови за покоряване на върхове. Защото единственото важно в случая е собственото ви себеусещане и себевъзприятие!

Колкото до модата - дори дизайнерите имат различни погледи върху това кое изглежда добре, и кое не. Тези мисли доказват, че всеки е отделна личност със свой собствен вкус.

Никой не е перфектен, но всеки може да бъде стилен по свой си начин. Помислете си само колко щеше да е еднообразен светът, ако всички се обличахме еднакво? Затова не се съобразявайте с това, което другите мислят и искат, бъдете това, което сте, обличайте се както пожелаете, и никога не съжалявайте за това!

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

25 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay