Alek Sandar и Dess пишат новата музикална история

"Това не е краят", твърдят изпълнителите, които не се страхуват да прокарват иновативните си идеи у нас

Когато изпълнител със съвременно и "разчупено" творческо виждане срещне бивш представител на поп-фолка, не е съвсем сигурно какво ще се получи от съвместната им работа.

Противно на негативните очаквания, двама души се изправят пред публиката, за да докажат, че за таланта няма граници. Нито жанрови, нито географски.

Alek Sandar е млад творец, за когото ви разказахме дълго време, преди да се превърне в популярно лице у нас. "Открихме" го преди повече от половин година, докато се подвизаваше в Ню Йорк и работеше със световноизвестни изпълнители.

Няколко месеца по-късно той се върна в България и бързо се превърна в любимец на медиите. Оползотвори почивката си с работа и остави музикалния си отпечатък на нашата сцена. И макар че вече се завърна в Щатите, името му тепърва ще набира все по-голяма популярност у нас.

Преди броени дни новата песен на Alek Sandar, която е в дует с бившата поп-фолк дива Dess, направи своя видео дебют.

Блондинката все по-уверено стъпва на поп сцената, доказвайки на всички, че и след раздялата с поп-фолка животът продължава. Към нови ширини, фенове и музикални предизвикателства.34ae9ad2-4046-15f7-c4c4-65ba1ed5372b

Потърсихме Alek Sandar, за да ни разкаже от първо лице повече за новото си парче. Ето какво сподели той.

Кое беше най-голямото предизвикателство по време на снимките?
Най-големите предизвикателства за всички бяха убийственият студ и ранното ставане. Работихме с екип от 30 човека, всички от които доказали се професионалисти. До един бяха много точни и организирани, което улесняваше максимално процеса на работа.

Снимахме в изоставена психиатрична клиника, в която от 90 години не е стъпвал човешки крак.

Как се работи с Dess?
С Dess се работи много приятно. Тя е страшно позитивна, талантлива и изпълнена с прекрасна и топла енергия. По време на снимките забавляваше целия екип, като им пееше опера, народен фолклор и какво ли още не. Тя е чудесен човек.

Разкажи ни повече за сюжета на видеото.
В началото и двамата сме във "война" и се караме непрестанно. Пее се за раздяла. По средата се търсим и гоним в гората, там, между статистите. На края обаче все пак се събираме. Има щастлив край, точно това е идеята: "it ain’t over" - това не е краят.

На кого принадлежи идеята за клипа?
Клипът е правен от интернационален екип - немци, шведи, руснаци, французи, испанци. Като замисъл е далеч от това, което българинът е свикнал да гледа в поп-фолк клиповете. Има много арт елементи, а дрехите са дело на авангардни и нашумели западни дизайнери. Една от тях е Tata Christiane, която показа колекцията си на Седмицата на модата в Берлин.

В нашата галерия можете да разгледате кадри от видеоклипа на Alek Sandar и Dess "It Ain’t Over". А ето го и самия него.


17 0
Харесва ли ви тази статия?