5 начина да се справим с психическото неразположение по време на ПМС

5 начина да се справим с психическото неразположение по време на ПМС
Canva

Няма нужда да кзваме, че периодът преди менструация е много по-тежък от самата нея. Симптомите на ПМС варират спрямо всяка жена, но общо взета са... ужасни.

Това, с което се сблъскваме не са просто физически, но и психически симптоми. Справянето с тях може да бъде предизвикателство, но има няколко метода, които могат да ви бъдат полезни. Важно е да отбележите, че тези съвети не заменят медицинска консултация с лекар, ако симптомите са особено сериозни или дълготрайни. Ето някои предложения от нас:

Здравословен начин на живот:

Редовната физическа активност може да подобри настроението и да намали стреса. Ходенето, плуването или йогата са добри опции. Правилното хранене с богатa на витамини и минерали диета може да помогне за поддържането на баланса на хормоните. Избягвайте излишните захари и солта. Опитайте се да си набавите достатъчно сън, тъй като липсата на сън може да усили симптомите на ПМС.

Управление на стреса:

Практиката на техники за релаксация като медитация, дълбоко дишане и пространство за отпускане може да помогне да се справите със стреса. Планирайте време за себе си и за отдих. Обръщайте внимание на собствените си нужди и предпочитания.

Подкрепа от близки:

Споделете своите чувства и нужди с приятели и семейство, за да получите емоционална подкрепа. Важно е да се убедите, че хората около вас разбират, че преминавате през ПМС и че промяната в настроенията ви не е ваша вина.

Консултация с лекар:

Ако симптомите на ПМС са сериозни и ви пречат значително в ежедневния живот, може да е необходимо да се консултирате с лекар. Той може да предложи лечение, включително медикаменти или теряпия, които могат да помогнат.

Следене на симптомите:

Водете си дневник, за да следите своите симптоми на ПМС и да определите, кога обикновено се появяват. Това може да ви помогне да се подготвите и да приложите подходящи мерки.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay