Нискокалорично похапване навън? Възможно е!

Никой ресторант не е в състояние да провали диетата ви, стига да знаете как да подбирате ястията от менюто

Нискокалорично похапване навън? Възможно е!

Приятели са ви поканили да излезете на вечеря след приключване на работния ден. Вие, вместо да се зарадвате на отделеното ви внимание, отклонявате поканата с извинението: "Не мога да дойда, на диета съм…”.

Днес ще ви запознаем с няколо хитринки, с които да надлъжете апетита си при избора на храна от менюто навън.

"Не!" на вкусните хлебчета и питки
Умирате си за филийка хляб към супата, която току-що подадохте като заявка на сервитьора. А какво ще кажете за домашните питки с масло, които са един от "специалитетите”, заради които посещавате именно това заведение? "Ами ако си поръчам единствено кашкавалена пърленка за вечеря...?”

Ако искате да изглеждате перфектно на плажа, на който ще се излегнете само след 2 седмици, трябва да забравите за хлебните изделия. Всички те, освен че събуждат апетита и покачват кръвната захар, увеличават и мастното натрупване по тялото ви.

Зеленчуците са задължителни
Дали поднесени в суров, задушен или печен вид, зеленчуците не служат единствено като гарнитура към основното ястие. Салатата е задължителен елемент от менюто, но тъй като има опасност да се изкушите от висококалорични допълнения към нея, ви препоръчваме да опитате нашия фаворит - салата "Витаминозна” от настъргани на ситно цвекло, моркови и ябълки и щедро поръсени с орехи. За "основно" пък си поръчайте чиния зеленчуково разнообразие на скара - но без чесновия сос, разбира се!

Нискокалорично похапване навън? Възможно е!

Тестени, но полезни
Много специалисти диетолози съветват да избягвате всякакви макаронени изделия, когато сте подложени на диета. Но преди окончателно да изхвърлите любимата си рецепта за паста от менюто, е нужно да знаете, че може да надхитрите вредните свойства на тези представители на италианската кухня като ги замените с полезни.

Заложете на пълнозърнести макарони и спагети! Те са не само богати на вкус, но и имат високо съдържание на протеини, минерали, витамини от група В и на така нужните за доброто състояние на храносмилателната ни система естествени фибри. Те потискат апетита и предпазват от натрупване на вредни мазнини като намаляват дневната нужда от производство на инсулин, понижават нивото на "лошия” холестерол, по-бързо изхвърлят токсините и канцерогените на храната от организма и т.н. Освен това пълнозърнестата паста осигурява достатъчно енергия на организма, тъй като е богат източник на сложни въглехидрати.

Сосове, но от натурални продукти
В името на хубавата си фигура забравете за тежките сосове като сметановия или чесновия. Заложете на такива, чиято консистенция съдържа предимно натурални продукти. Ние от Jenite.bg обичаме обедната ни салатка да е обилно полята с кисело млекце и зехтин, а пастата -  със сос от авокадо, босилек и пресни доматки. Как ви звучи?

Дори и менюто на съответното заведение да не предлага подобни здравословни варианти, винаги може да помолите сосът да ви бъде сервиран отделно. По този начин сами ще контролирате приеманото количество, което трябва да бъде малко - колкото да придаде вкус на ястието.

Риба
Пилешко да, но риба - два пъти да! Дори двойна порция от нея съдържа по-малко количество мазнини, в сравнение с пилешкото месо. Съвет от нас: задължително гарнирайте с чаша хубаво вино и се насладете на всяка хапка от ястието.

Нискокалорично похапване навън? Възможно е!

Червено вино за здраве
А като стана въпрос за вино, червеното е една от алкохолните напитки, които влизат в графа "позволени”, когато подлагате тялото си на диета. То подобрява метаболизма, понижава кръвното налягане и влияе на нивото на холестерола. Благодарение на богатия си арсенал от антиоксиданти, има благоприятен ефект върху цялата сърдечносъдова система. Препоръчителна доза: една до две чашки на ден.  

Поглезете се с десерт
Колкото и превъзходно да изглежда тирамисуто, изобразено в менюто, или тортата "Гараш” на витрината на заведението, се абстрахирайте от желанието си да погълнете и двете (едновременно). Вместо това си поръчайте цедено кисело мляко с мед и орехи, което едновременно ще задоволи лакомията ви (защото си е точно такава!) и ще отбележи грандиозен финал на здравословното похапване навън.

И в заключение да напомним: дори и да се изкушите с някое висококалорично похапване по време на диетата, не бива да се чувствате виновни. Всяко нещо, приемано в умерени количетсва, не е с необратим ефект!

За още полезни съвети за красиво тяло посетете страницата на Jenite.bg във Facebook.

6 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay