Човекът, който свали 48 кг за година

След много часове във фитнеса и здравословно хранене

Човекът, който свали 48 кг за година

Днес ще ви срещнем виртуално с Роб Лошиаво, който успява да влезе във форма със здравословно хранене и много упорит труд във фитнеса.

Име: Роб Лошиаво
Възраст: 24 години
Град: Торонто
Тегло (преди): 136 кг

Ето какво разказва той...


За трупането на килограми: Като дете бях  доста кльощав и живеех доста здравословно. Спортувах редовно хокей и постоянно играех навън. Когато бях на 10, родителите ми се разделиха, а аз започнах да трупам килограми.

Осъзнах колко бързо наддавам, едва когато бях в гимназията. Тогава започнах да се чувствам несигурен. Чувах коментарите, виждах ситуациите и присмеха. Лутах се между ресторантите за бързо хранене и бюфетите, където можеш да ядеш до пръсване.

В крайна сметка дори аз започнах да се ненавиждам. Мразех начина, по който изглеждах. Как можех да очаквам хората около мен да ме харесват, като аз самия не се харесвах?

За точката на пречупване: Желанието ми да бъда щастлив в крайна сметка надделя. Не исках повече да се гледам с отвращение в огледалото. Исках да мога вече да пазарувам от всички магазини. Исках да имам тяло, от което да не ме е срам на плажа. Всичко започна преди една година, когато си поставих за цел да смъкна 50 килограма.

За отслабването си: Един мой приятел ме въвлече в света на соковете. Замених закуската си с прясно изцедени плодове и зеленчуци. Сутрините ми започваха 20 минути по-рано покрай сокоизстисквачката. Седмица по-късно аз вече усещах разлика в тонуса и енергията си.

Следващата задача беше да премахна всичката преработена храна от менюто си. Започнах да ям пресни храни, богати на витамини. Стараех се да избягвам сладкото, заведенията за бързо хранене, макаронените изделия и тежките храни.

Знаех колко калории приемам и ясно осъзнавах колко пот и усилия ще са нужни, за да изгоря енергията от някоя поничка във фитнеса. Мога с ръка на сърцето да призная, че до ден-днешен не съм минал през нито една диета. Аз просто започнах да се храня здравословно.

Най-трудната част за мен бе намирането на време. За да си здрав, трябва много всеотдайност. Тренировките изискват време, приготвянето на здравословна храна отнема време, невинаги ми е било лесно. Знаех, че трансформацията изисква много работа и усилия, но аз бях подготвен.

Първата ми стъпка бе да се запиша в местния фитнес. Ходех там 3 до 4 пъти в седмицата за по един час. Правех 30 минути кардио упражнения, 30 минути силова тренировка. В началото беше трудно. Тялото ми беше голямо и едва свикна с изтощението. Но постепенно стана по-лесно.

В заключение мога да кажа, че трансформацията отнема много време и упорит труд. Няма нужда от бързане. Нужно е време докато разберете какво работи и какво - не. Невинаги ще усещате, че сте близо до целта си, но не бива да се губи надежда.

Това е едно пътуване, дълго пътуване. Но си заслужава. Казвам го от личен опит. Аз вече съм щастлив.

В крайна сметка Роб успява да смъкне 48 килограма.

Тегло (след): 88 кг

 

Човекът, който свали 48 кг за година
Още вдъхновяващи примери има в нашата Facebook страница!

5 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



6
Не е посочен 05.03.2014|11:29
Добър пример за това как постепенната промяна може да доведе до огромни резултати. Младежът направо не прилича на себе си.
5
Не е посочен 05.03.2014|08:07
Браво на този човек, справил се е с ненужните килограми!
4
Не е посочен 04.03.2014|17:30
Какъв младеж е станал само! Направил е огромно добро за тялото си.
3
Не е посочен 04.03.2014|17:02
Променил се е просто до неузнаваемост!
2
Не е посочен 04.03.2014|16:21
Браво, нека послужи за пример пред другите, че за една година можеш да промениш животът си .
1
Не е посочен 04.03.2014|09:37
Имал е воля човека и се е справил с наднорменото си тегло.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay