Тази жена показва какво е да имаш ендометриоза

Много жени страдат от ендометроза

Тази жена показва какво е да имаш ендометриоза
Instagram

Започна да се говори повече за ендометриозата напоследък, благодарение на известни личности, като Лена Дънам и Падма Лакшми, които откровенно споделят, че страдат от това болезнено състояние. Ендометриозата се случва, когато тъканта, която обикновено расте в матката, започне да расте извън нея. И както можете да си представите, не е никак приятно. Сега едва жена се надява да изтрие стигмата около ендометриозата и другите репродуктивни проблеми.

Теси Куцукас, творчески директор и съсобственик на модната марка Sabo Skirt, публикува наскоро снимки в Instagram профила си, на които тя показва как наистина се живее с болестта. Теси качва две голи снимки: на едната, тя има много подут стомах; а на втората коремът й е много плосък. "Това е доста шокиращо за хората. Това съм аз. Това е ендометриоза ", пише тя. "Никога не съм възнамерявала да споделям тези снимки, защото съм гола, но има прекалено много жени, които страдат от ендометриоза и искам да знаят, че не са сами."

Тази жена показва какво е да имаш ендометриозаInstagram

Снимката отляво е на корема й три седмици след като има разкъсана киста, казва тя. Снимката вдясно е сега, като тя приема медикамент, наречен Synarel, който спира производството на хормони и е предизвикал менопауза на 27-годишна възраст.

"Моето предстоящо пътуване до Гърция, заедно с това лекарство се надявам да ме подготви по възможно най-добрия начин както физически, така и психически за операцията, която ще ми направят в края на август", пише тя. - Ендометриозата не е шега. Операцията ще продължи 7 часа и ще остана в болницата за една седмица. Теси настоява хората да говорят за ендометриоза. "Ако познавате някого със силна болка от време на време, МОЛЯ, кажете му да се прегледа за това", казва тя. "И моите момичета с ендо ... не сте сами."


Теси също пише есе за "Хъфингтън пост" за нейния опит с ендометриоза. Тя пише, че имала ужасни симптоми като тийнейджър, но никой не я е взел сериозно. "Когато за първи път имах цикъл, аз бях наречена " мързелива ", защото не можех да участвам в определени спортове в училище, или "кралица на драмата", когато отсъствах от училище с дни, заради болката. Защо никой не ми каза, че тази болка не е нормална?, пита тя.


Ендометриозата може да се развие на няколко места в тазовата област на жената, включително нейните черва. "Това не е забавно и може да причини много болка и подуване". Има лекарства, които предотвратяват страданието от ендометриоза от менструация, но за съжаление оказват влияние и върху репродуктивните способности. - Това е като химическа кастрация.

Ендометриозата е гадна и, както казва Теси, това не е шега. Ако подозирате, че може да имате ендометриоза, говорете с Вашия лекар. Той или тя трябва да може да препоръча лечение, което може да помогне.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Спорят две блондинки: -Това е той. -Не е той. -Той е. -Абе не е той. -Хайде да го питаме. -Добре. -Извинете, това вие ли сте? -Да, аз съм. Двете блондинки едновремено една на друга: -Видя ли, бе!?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Животът е твърде кратък, за да не си жив, да не бъдеш страстен и да преливаш. Разкарайте нещата,...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти