Леката паста е идеална вечеря през топлите летни месеци.
Прясна рикота и сладка царевица са главните герои в тази бърза и лесна рецепта. Тук се използва замразена царевица, но остатъците от царевица на скара биха направили ястието още по-добро.
Ястието се приготвя в един съд и за около 30 минути, което е чудесно!
Необходими продукти:
500 грама паста по избор
2 с.л. зехтин
1 малка глава лук
1 ч. замразена царевица
4 скилидки чесън
1 ч. рикота
1/4 ч. пармезан
сок от 1/2 лимон
1 ч.л. мащерка
1/4 ч.л. червен пипер
черен пипер
сол
пресен босилек
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера с вряща подсолена вода сварете пастата, като разбърквате от време на време. Запазете 1 чаша от водата, в която сте варили пастата.
Загрейте зехтина в голям тиган. Добавете нарязания на ситно лук и царевицата. Гответе няколко минути, като разбърквате от време на време. Добавете чесъна и гответе още 1 минута.
Добавете рикотата, пармезана, лимоновия сок, мащерката и червения пипер. Добавете 1/2 чаша от запазената вода. Подправете със сол и черен пипер. Добавете пастата и разбъркайте.
Добавете пресен босилек и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |