Паста с месен сос

Паста с месен сос

Пастата е перфектно решение за романтична вечеря за Св. Валентитн Ако все още се чудите с какво да изненадате любими тази вечер, даваме ви една лесна и достъпна идея, която ще изпълни сърцето му с любов!

Необходими продукти:

Един пакет фетучини или друга дълга паста

Зехтин

Голяма глава лук

Сол

Пипер

Един среден морков

Един стрък целина

2 скилидки чесън

350 г телешко смляно месо

1/4 ч.ч. сухо бяло вино

1/4 ч.ч. натрошени люспи червен пипер

ч.л. смляна канела

ч.л. прясно настъргано или смляно индийско орехче

Домати от консерва

3/4 ч.ч. нарязан пресен магданоз или босилек

Начин на приготвяне:

Сварете пастата според указанията на опаковката. Междувременно загрейте олиото в голям тиган на среден огън. Добавете лука, подправете с по 1/2 чаена лъжичка сол и черен пипер и гответе под капак, като разбърквате от време на време за 5 минути. Добавете моркова, целината и чесъна и гответе под капак, като разбърквате от време на време, докато започнат да омекват.

Докато зеленчуците се задушават, комбинирайте говеждото и виното в средна купа; натрошете говеждото месо с лъжица. Добавете сместа към зеленчуците, увеличете котлона до средна степен и гответе, като го разбиете с лъжица, докато течността се изпари и месото започне да покафенява. Разбъркайте червения пипер, канелата и индийското орехче. Добавете доматите в тигана и оставете да къкри, докато сместа леко се сгъсти, около 3 минути. Разбъркайте магданоза и прибавете пастата.

Приятен апетит!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay